(فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
راهنمای دانلود فایل کامل این مقاله
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : 0 تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سنتز نانو ذرات اکسید آهن هماتیت با سطح اصلاحی جدید برای حذف سرب از محلول های آبی
مرتضی هاشم زاده - دانشجوی دکترا، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایرانعبدالرضا نیلچی - استاد، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده مواد و چرخه سوخت هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران، ایرانامیر حسام حسنی - استاد، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایرانرضا صابری - استادیار، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده مواد و چرخه سوخت هسته ای، سازمان انرژی اتمی، تهران، ایران
چکیده مقاله:
امروزه پراکندگی وسیع آلاینده های مختلف نظیر فلزات سنگین و مواد رادیواکتیو در آبهای سطحی و زیرزمینی، به عنوان یک بحران جهانی مطرح است. پژوهش های مختلف نشان داده است که نانو ذرات اکسید آهن هماتیت توانایی مطلوبی در حذف آلاینده ها دارد. در این پژوهش، نانو ذرات اکسید آهن هماتیت α-Fe2O3 با سطح اصلاحی جدید با استفاده از کلریدفریک شش آبه (FeCl3.6H2O) و سورفکتانت اسید اولئیک (C₁₈H₃₄O₂) تحت شرایط هیدروترمال در دمای 250 درجه سلسیوس تولید شد و نتایج آنالیزهای ساختاری XRD، FT-IR،SEM ، TEM و BET تصریح کرد که بیشتر از 90 درصد این نانوذرات متشکل از نانو میله هایی هستند (قطر 60-30 نانومتر و طول 700-400 نانومتر) که در میان آنها نانو ذرات فلسی شکل شش وجهی نامنظم با ضخامت متوسط 100-40 نانومتر به صورت پراکنده توزیع شده اند. از طرفی عوامل موثر بر جذب Pb2+ توسط نانو ذرات سنتز شده α-Fe2O3، اعم از pH، غلظت آلاینده، غلظت نانو جاذب و زمان تماس، به صورت ناپیوسته و تحت شرایط مشخص دمایی C1±25 و اختلاط 120 دور در دقیقه مورد بررسی قرار گرفتند و شرایط بهینه جذب به دست آمد. با افزایش مقدار pH همواره راندمان حذف سرب از محلول آبی افزایش یافت و در مقادیر بالای 7 با توجه به تشکیل رسوب های هیدروکسیدی مزاحم، مقدار pH بهینه جذب، حدود 5/6 به دست آمد. از طرفی داده های تعادلی به دست آمده از پژوهش نشان داد که ایزوترم مناسب برای توصیف روند جذب کاتیون های Pb2+ بر روی نانو ذرات α-Fe2O3 سنتز شده، مدل دوبعدی لانگمیر است که دارای ظرفیت جذب حداکثری 11 میلی گرم در گرم می باشد. براین اساس بالاترین راندمان حذف Pb2+ در شرایط بهینه جذب 44/99 درصد گزارش شد و مساحت سطح نسبتا بالای نانو ذرات هماتیت سنتز شده جدید (29/31 مترمربع بر گرم) نیز نشان داد که این نانو ساختارها توانایی بالایی در حذف کاتیون های فلزی سرب (Pb2+) از بستر محلول های آبی دارند. از نظر سینتیکی نیز برازش مدل های سینتیکی مختلف جذب بر داده های حاصل از پژوهش ثابت کرد که کاتیون های Pb2+ با مدل شبه درجه دوم هو همپوشانی مطلوبی دارد و عملا امکان مدلاسیون فرایند با این مدل سینتیکی خطی وجود دارد. نتایج پژوهش نشان می دهد که نانوذراتα-Fe2O3 سنتز شده جدید عملا نانو جاذب هایی کارآمد و توانمند در حذف سرب به عنوان فلزی سنگین، از محلول های آبی هستند.
کلیدواژه ها:
جذب, هيدروترمال, نانو ذرات, هماتيت, سينتيك, سرب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/869449/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
هاشم زاده، مرتضی و نیلچی، عبدالرضا و حسنی، امیر حسام و صابری، رضا،1398،سنتز نانو ذرات اکسید آهن هماتیت با سطح اصلاحی جدید برای حذف سرب از محلول های آبی،،،،،https://civilica.com/doc/869449
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1398، هاشم زاده، مرتضی؛ عبدالرضا نیلچی و امیر حسام حسنی و رضا صابری) برای بار دوم به بعد: (1398، هاشم زاده؛ نیلچی و حسنی و صابری) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :
Abhipsa, M., Garudadhwaj, H. & Braja, G.M., 2013, Fabrication and ...
Adegoke, H.I., AmooAdekola, F., Fatoki, O.S. & Ximba, B.J., 2014, ...
Aharoni, C. & Ungarish, M., 1977, Kinetics of activated chemisorption, ...
Almeida, T.P., Fay, M., Zhu, Y. & Brown, P.D., 2009, ...
Atar, N., Olgun, A. & Wangb, S., 2012, Adsorption of ...
Badriah, S.A.F., 2015, Removal of Cd+2 and Pb+2 ions from ...
Chan, B.K.C. & Dudeney, A.W.L., 2008, Reverse osmosis removal of ...
Cundy, A.B., Hopkinson, L. & Whitby, R.L.D., 2008, Use of ...
Dabrowski, A., Hubicki, Z., Podkościelny, P. & Robens, E., 2004, ...
Dave, P.N. & Chopda, L.V., 2014, Application of iron oxide ...
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.