جستاری در اختیار معرفه الرجال
محل انتشار: تحقیقات علوم قرآن و حدیث، دوره: 1، شماره: 2
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 537
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TQH-1-2_005
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1398
چکیده مقاله:
ابو عمرو محمد بن عمر بن عبدالعزیز کشی از علمای نیمه نخست سده چهارم هجری است که در رشته حدیث و رجال صاحب مهارت بود. سال دقیق ولادت و وفات وی روشن نیست. شواهد حاکی از آن است که وی در نیمه نخست قرن چهارم می زیسته و رشد و نمو علمی وی در دیار سمرقند و ماوراءالنهر بوده است. شیخ طوسی و نجاشی که نزدیک ترین افراد به عصر اویند، نگارش کتابی در رجال را به وی نسبت داده اند. ابن شهر آشوب، که یک قرن پس از شیخ طوسی می زیسته، کتاب کشی را معرفه الناقلین عن الائمه الصادقین کی خواند و دیگران آن را معرفه اخبار الرجال یا معرفه الرجال نام نهاده اند.
اصل کتاب کشی از دستبرد حوادث ایام مصون نماند و آن چه امروزه در دست است و با عنوان رجال کشی شهرت بافته، در واقع اختیارات و انتخابات شیخ طوسی است که به تصریح سید بن طاووس در سال 456 به شاگردان خود املاء کرده است. به دلایلی کتاب اختیار با کتاب رجال کشی تفاوت های محتوایی متعددی دارد.
در این مقاله به بررسی کتاب اختیار معرفه الرجال طوسی می پردازیم و برخی از وجوه تفاوت آن با اصل کتاب رجال کشی را مطرح می کنیم.
کلید واژه ها: کشی، طوسی، رجال، اختیار معرفه الرجال
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پروین بهارزاده
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا مدیر مسئول مجله