بررسی مشکلات رفتاری و عاطفی دانش آموزان مقطع ابتدایی بر اساس قلدری دانش آموز و خشونت معلم: نقش واسطه ای استرس مدرسه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF05_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق حکمتیان فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

فریده سادات حسینی

استادیاردانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی مشکلات رفتاری و عاطفی دانش آموزان مقطع ابتدایی براساس اینکه قلدری دانش آموز ، خشونت معلم و نقش واسطهای استرس مدرسه در بروز این مشکلات نقش دارند، انجام شد. این پژوهش یک مطالعه همبستگی بود. 200 دانش آموز دوره ابتدایی که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، به استرس مدرسه فیلیپس (1987)، مقیاس قلدری ایلی نویز (2001) ، مقیاس خشونت معلم در برابر دانش آموزان پیشکین و همکاران (2014) و پرسشنامه شخصیت سیاتل (1990) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج پژوهش موید آن بود که متغیرهای قلدری دانش آموز و خشونت معلم، پیشبین مثبت و مستقیم برای مشکلات رفتاری – عاطفی دانش آموزان هستند. علاوه بر این قلدری دانش آموز به صورت غیرمستقیم و از طریق کاهش استرس مدرسه، به افزایش در مشکلات رفتاری –عاطفی منجر میشد. استرس مدرسه با کاهش در مشکلات رفتاری – عاطفی مرتبط بود. یافته های پژوهش موید تاثیر قلدری دانش آموز و خشونت معلم بر مشکلات رفتاری – عاطفی دانش آموزان بود. از طرفی استرس مدرسه تنها تاثیر قلدری دانش آموزان بر مشکلات رفتاری – عاطفی را واسطه گری میکرد. این نتایج نشان داد که اکثر کودکان مقطع ابتدایی به نحوی از مشکلات رفتاری عاطفی رنج میبرند که نیازمند توجه و حمایت بیشتری در زمینه مشکلات رفتاری و عاطفی هستند و این امر مستلزم یک برنامه ریزی جامع و دقیق است.

کلیدواژه ها

مشکلات رفتاری و عاطفی، قلدری، خشونت معلم، استرس مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.