سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی برخی گونه های قارچی آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,003
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HDUSMED01_048

تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1398

چکیده مقاله شناسایی برخی گونه های قارچی آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان

مقدمه و هدف: ذرات گرد و غبار به دلیل همراه داشتن میکروارگانیسم ها می توانند باعث آسیب های زیست شناختی بر موجودات زنده بخصوص انسان شوند. حدود 80 جنس از قارچ ها در ایجاد واکنش های آلرژیک دخالت دارند. ساکنین منطقه سیستان به دلیل وزش بادهای موسوم (بادهای معروف به بادهای یکصد و بیست روزه) و شرایط خاص اقلیمی منطقه (خشکسالی، کمی پوشش گیاهی و ...) با اختلالات تنفسی زیادی مواجه هستند. از این روی، هدف از این تحقیق شناسایی برخی گونه های آلرژی زا قارچی در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان در زمان وزش بادهای یکصد و بیست روزه است. مواد و روشها: با استفاده از 25 رسوبگیر سیفونی از گرد و غبار عبور از روی شهرستان های منطقه سیستان (زابل، زهک، هامون، نیمروز و هیرمند) از خرداد ماه تا پایان شهریور ماه سال 1394 نمونه برداری شد. پس از کشت درون پتری دیش، جداسازی و شناسایی ژن های بدست آمده بوسیله روش دلاپورتا و دستگاه PCR انجام شد، سپس ژن های جدا شده جهت شناسایی به شرکت ماکروژن در کشور کره جنوبی ارسال شد.نتایج: نتایج حاکی از آن بود که در گرد و غبار بدست آمده از سرتاسر منطقه سیستان قارچ های غالب از گونه های آسپرژیلوس و پنیسیلیوم بودند. بر اساس جمعیت در گونه های آسپرژیلوس، گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس ، آسپرژیلوس یوستاس ، آسپرژیلوس سوجا ، آسپرژیلوس اس پی و آسپژیلوس نیدولانس و در گونه های پنیسیلیوم، پنیسیلیوم اس پی و پنیسیلیوم چریسنجنوم گونه های را نام برد. گونه های آسپرژیلوس به طور وسیعی در محیط پراکنده هستند و در خاک بر روی گیاهان و مواد آلی در حال فساد یافت می شوند. این قارچ ها در هوا، آب، غذا و گرد و غبار وجود دارند (1). آسپرژیلوس فومیگاتوس از شایعترین عوامل بیماری های ریوی آلرژیک شدید ناشی از قارچ می باشند (2). در نتیجه کلنی شدن آسپرژیلوس ها در سیستم تنفسی پنومونی با حساسیت بالا، تورم مایع مخاط بینی، سینوزیت و آسم ایجاد می شود (1). همچنین پنیسیلینیوم یکی از مهمترین گونه های قارچی موثر در آلرژی است (3).خلاصه: تحقیق حاضر بر روی شناسایی قارچ های غالب آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان انجام شد. اصلی ترین قارچ های شناسایی شده از گونه های آسپرژیلوس و پنیسیلیوم بودند. نتایج نشان داد که این قارچ ها می توانند نقش کلیدی در بروز مشکلات تنفسی در ساکنین منطقه در زمان وقوع طوفان های گرد و غبار داشته باشند

کلیدواژه های شناسایی برخی گونه های قارچی آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان:

نویسندگان مقاله شناسایی برخی گونه های قارچی آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان

مسعود علی صوفی

گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران

علی شهریاری

گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران

ابراهیم شیرمحمدی

گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران

بهمن فاضلی نسب

پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

مقاله فارسی "شناسایی برخی گونه های قارچی آلرژی زا در گرد و غبار اتمسفری منطقه سیستان" توسط مسعود علی صوفی، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران؛ علی شهریاری، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران؛ ابراهیم شیرمحمدی، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل، زابل، ایران؛ بهمن فاضلی نسب، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت محور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ریزگرد، بیماری های تنفسی، آسپرژیلوس، پنیسیلیوم هستند. این مقاله در تاریخ 6 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1003 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف: ذرات گرد و غبار به دلیل همراه داشتن میکروارگانیسم ها می توانند باعث آسیب های زیست شناختی بر موجودات زنده بخصوص انسان شوند. حدود 80 جنس از قارچ ها در ایجاد واکنش های آلرژیک دخالت دارند. ساکنین منطقه سیستان به دلیل وزش بادهای موسوم (بادهای معروف به بادهای یکصد و بیست روزه) و شرایط خاص اقلیمی منطقه ... .