لرزه خیزی مکران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سادات ریاضی راد

گروه ژیوفیزیک، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

نرگس ذبیحی

کارشناسی ارشد ژیوفیزیک ، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

جعفر قمی اویلی

گروه زمین شناسی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

چکیده

پهنه مکران با توجه به ویژگیهای زمین شناسی منحصربه فرد آن از لحاظ زلزله شناسی، یکی از ناحیه های فرورانش خاص بهشمار می رود. ویژگی های تکتونیکی ناحیه فرورانش مکران باعث شده است تا خواص لرزه ای منحصربه فردی در مکرانبروز کند. از نظر لرزه خیزی می توان مکران را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم نمود. در این تحقیق با استفاده از نقشه هایزمین شناسی و داده های مرتبط، نقشه ی گسل های منطقه ترسیم گردید. سپس با استفاده از داده های زمین لرزه های تاریخی(قبل از 1900 میلادی) و داده های دستگاهی تا 2018 میلادی، روند گسل های منطقه و چشمه های موردنظر مشخصگردید. عمق زمین لرزه ها در منطقه بین 5 تا 45 کیلومتر بدست آمد که بیشترین تغیرات در شمال شرق منطقه مورد مطالعهمی باشد. بر اساس مطالعات انجام شده در این پژوهش بیشترین تمرکز گسل ها در منطقه شمال شرق منطقه است. بنابراینمی توان نتیجه گیری کرد که صفحه مکران تقریبا از ناحیه جنوب سیستان در حال شکسته شدن و فرو رفتن به زیر دریایعمان می باشد.

کلیدواژه ها

مکران، دریای عمان، لرزه، گسل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.