بررسی پارامترهای جنبش زمین در ساختگاه مرکزآموزش فنی و حر فه ای خواهران ساری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه رمضان زاده رستمی

دانشجوی دکتری ژیوفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

زهره سادات ریاضی راد

استادیار گروه ژیوفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

چکیده

شهرستان ساری در ناحیه جنوبی دریای خزر ودر ایالت لرزه زمین ساخت البرز- آذربایجان واقع است و به عنوان مرکز استان مازندران به لحاظ شرایط سیاسی، اقتصادی واجتماعی از جایگاه مهمی برخوردار است . بررسی لرزه خیزی آن به جهت مجاوربودن با گسل های جنبا بویژه گسل خزر به طول تقریبی 550 کیلو متر و گسل شمال البرز به طول 300 کیلومتر، مورد توجه است. در مطالعه حاضر، با استفاده از 1740 رکورد زلزله ثبت شده درپژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله (مربوط به 28 سال اخیر) به بررسی لرزه خیزی منطقه وتعیین توان زلزله خیزی گسل های اطراف به شعاع 50 کیلومتری از ساختمان در دست احداث مرکز آموزش فنی و حر فه ای خواهران ساری پرداختیم که تعداد 43 گسل با فواصل مختلف از سایت مورد مطالعه شناسایی شد و پارامترهای لرزه خیزی آن محاسبه گردید. هم چنین نقشه نواحی پر خطر نیز ترسیم گردید.فاصله نزدیکترین گسل تا ساختگاه یک کیلومتر و بزرگای احتمالی، 6/4 و بیشینه شتاب وارد بر ساختگاه 0/61 گال بدست آمده است. پارامترهای جنبش زمین در گستره ساری محاسبه شد که نشان می دهد منطقه از خطر لرزه ای بالایی برخوردار است ولزوم توجه به ساخت و سازهای مقاوم در جهت کاهش آسیب و تلفات جانی ومالی مورد انتظار است.

کلیدواژه ها

جنبش زمین، گسل، ساختگاه، ساری، بزرگا، شتاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.