ارایه مدل عوامل موثر بر پذیرش و توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر رویکرد منابع انسانی با استفاده از روش فراترکیب (مطالعه موردی: استان خراسان شمالی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IBAEONF01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان خضری

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، . دانشکده مدیریت و اقتصاد ، دانشگاه سیستان و بلوچستان،ایران

نگار معتمدی

دکتری مدیریت بازرگانی ، . عضو هیات علمی گروه مدیریت ، دانشگاه پیام نور واحد یزد، ایران

سمیرا محمدی

دانشجوی دکتری مدیریت گردشگری ، دانشگاه علم و فرهنگ ، ایران

چکیده

امروزه یکی از صنعت های سودآور در کشورهای مختلف جهان، صنعت گردشگری و توریسم است که در محیطی رقابتی، کیفیت گرا، کارآفرین و تحول گرا فعالیت دارد. استان خراسان شمالی نیز یکی از استان های مستعد در زمینه صنعت گردشگری می باشدکه در سال های اخیر توجه گردشگران و سرمایه گذاران را به خود جلب کرده است ولی متاسفانه به دلیل عدم زیرساخت های لازم از جمله نیروی انسانی ماهر در صنعت گردشگری رشد این صنعت در استان بسیار کند و نامحسوس بوده است که این امر دلایل متعددی می تواند داشته باشد که در این میان نقش برجسته منابع انسانی در توسعه صنعت گردشگری که ناشی از آموزش، به کارگیری و گزینش، ارزیابی عملکرد، غرامت و پاداش، امنیت و سلامت نیروی انسانی می باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. در حالی که اگر به درستی و شایستگی به آن توجه شود، می تواند به عنوان یک عامل کلیدی، بازده اقتصادی قابل ملاحظهای به همراه داشته باشد. لذا، باید به امر توانمندسازی نیروی انسانی به عنوان عامل موفقیت صنعت گردشگری توجه مضاعفی شود. از طرفی با توجه به شرایط نوسانات محیطی از جمله نوسانات ارز و... ، توانایی مقاصد گردشگری جهت تطابق خود با تغییرات محیطی و بازار گردشگری، برای بقای آنها امری ضروری است که این امر تنها با توانمندسازی نیروی انسانی سازمانی به عنوان موثرترین راهبرد جهت بقای در عرصه رقابت گردشگری و همچنین کسب مزیت رقابتی در بازارهای رقابتی صنعت گردشگری محقق می شود . پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل عوامل موثر بر پذیرش و توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر رویکرد منابع انسانی با استفاده از روش فراترکیب در استان خراسان شمالی انجام شده است. پژوهش بر اساس هدف جزء تحقیقات بنیادی، از نوع توصیفی- اکتشافی می باشد که به روش پیمایشی انجام گرفته است. در مرحله ارایه مدل از روش فراترکیب برای استخراجعوامل موثر بر پذیرش و توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر رویکرد منابع انسانی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، شامل کارشناسان سازمان های مرتبط با صنعت گردشگری و مراکز اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی در استان خراسان شمالی بوده است که 384 نفر به عنوان نمونه با روش تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات در مرحله میدانی، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. براساس یافته ها 74 کد در قالب 12 مفهوم و 3 مقوله (اقتصادی، منابع انسانی، عوامل سازمانی) به عنوان عوامل موثر بر پذیرش و توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر رویکرد منابع انسانی شناسایی شدند و در پایان پیشنهاداتی جهت توسعه صنعت گردشگری در استان ارایه شده است.

کلیدواژه ها

منابع انسانی، توانمندسازی منابع انسانی، گردشگری، توسعه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.