مقایسه میزان اضطراب مرگ و معنای زندگی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی و افراد غیر مبتلا

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 567

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PCCONF06_008

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

سابقه و اهداف: در حال حاضر بیماری های قلبی عروقی، از شایع ترین بیماری های موجود در جوامع بشری محسوب می شود. نارسایی قلبی، مسیر نهایی مشترک تمامی اختلالات قلبی شناخته میشود. نارسایی قلبی یک مشکل عمده رو به رشد است که نه تنها بیماران بلکه خانواده آنان و شبکه اجتماع را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و باعث کاهش ظرفیتهای عملکردی بیماران و اختلال درزندگی اجتماعی افراد می گردد .هدف از پژوهش حاضر، مقایسه میزان اضطراب مرگ و معنای زندگی در افراد مبتلا به نارسایی قلبی و افراد غیر مبتلا بود.مواد و روشها: این مطالعه توصیفی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه را تمامی مبتلایان به نارسایی قلبی بستری شده در بیمارستان تخصصی قلب فاطمه زهرا (س) شهرساری و بیمارستان ولیعصر و رازی شهر قایم شهر تشکیل میدهند. تعداد 480 نفر 240) نفر بیمار و 240 سالم) به عنوان نمونه به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه معنای زندگی 2006 (MLQ) با 10 سوال در دو بعد جستجو معنا و وجود معنا و پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر (1970) با 15 سوال بلی- خیر میباشد. داده ها با به کارگیری شاخصهای آماری توصیفی آزمونهای آماری تی-تست آنالیز شدند.یافته ها: پژوهش نشان میدهد تفاوت معناداری در اضطراب مرگ افراد مبتلا به بیماری قلبی و افراد غیرمبتلا وجود دارد (P<0/05)تفاوت معناداری بین جستجوی معنای زندگی در بیماران مبتلا به بیماری قلبی و افراد غیرمبتلا وجود دارد (P<0/05)تفاوت معناداری بین وجود معنا در زندگی در بیماران مبتلا به بیماری قلبی و افراد غیرمبتلا وجود دارد( P<0/05 )استنتاج: نتایج مطالعه حاصل موید وجود اضطراب مرگ با شدت بالادر اکثریت جمعیت بیماران مبتلا به بیماری قلبی بوده است و همچنین نتایج نشان دهنده جستجوی معنای بالاتری در افراد غیرمبتلا و وجود معنای بالاتری در افراد مبتلا بوده است که می تواند ناشی از شرایط ویژه کاری، ترکیب سنی و جنسی نمونه ها باشد. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود ضمن توجه مسیولین بهداشت روان به جمعیت های مشابه جهت ارتقای کیفیت بهداشت روان مطالعاتی گسترده در جمعیت های عمومی انجام شود.

نویسندگان

عباس مسعودزاده

دانشیار گروه روان پزشکی، مرکز تحقیقات روان پزشکی و علوم رفتاری، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

زهرا سیاوشی ارات بنی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.

مهدی پوراصغر

استادیار گروه روان پزشکی، مرکز تحقیقات روان پزشکی و علوم رفتاری، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.