سال انتشار: 1396
محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
کد COI مقاله: ICHED08_293
زبان مقاله: فارسی
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله ارایه مدل آموزش کاهش خطر بلایا
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: در حال حاضر، رویکرد پیشگیرانه و مردممحور و مبتنی بر رویکردهای چند مخاطرهای و چندبخشی و فراگیر، با اقداماتی متمرکز بر مرحله پیشگیری، کاهش خطرپذیری و آمادگی در برابر بلایا، در قالب مدیریت بلایا مطرح می باشد. در این رویکرد مدرن، مدیریت خطر جایگاه ویژه ای دارد که شامل ارزیابی، اولویت بندی و کنترل خطر همراه با استراتژی های اثرگذار بر کاهش خطرپذیری می باشد. آموزش از جمله استراتژی های بسیار اثربخش و کارا در حوزه مدیریت خطر می باشد. چارچوب سندای نیز بر استفاده از آموزش و دانش برای آمادگی و کاهش خطرپذیری در برابر بلایا تاکید شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین استراتژی های آموزش کاهش خطر بلایای طبیعی انجام شده است.روش کار: در این مطالعه جهت جمع آوری داده از مرور نظام مند متون استفاده شد. در این مرور بعد از تعیین واژه های کلیدی و تهیه استراتژی جستجو، پایگاه های داده web of science science direct (elsevier)- proquest- pubmed- Scopus- Google scholar- ovid- بررسی و تعداد 1153 مقاله یافت وبعد از بررسی، اطلاعات 40 مقاله مرتبط در جدول استخراج داده های پژوهش وارد و سپس تحلیل شد.یافته ها: استراتژی های آموزشی به صورت گنجاندن برنامه های آموزشی کاهش خطرپذیری درکوریکولوم آموزشی سطوح پایه مانند مدارس و سطوح پیشرفته مانند دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی بصورت رسمی و غیر رسمی، آموزش به بهداشت کاران و سیستم بهداشتی مانند آموزش کمک های اولیه به اولین پاسخ دهنده ها و مراقبین بهداشتی، آتش نشانان، مامورین پلیس و مامورین حفظ امنیت و مراقبت دهنده های خانواده ها، آموزش حرفه ای پرستاری، پزشکی و بهداشت عمومی، ارتقای مشارکت متخصصان بهداشت در آموزش جنبه های سلامت کاهش خطر بلایا، تهیه نرم افزارهای آموزشی توسط (مرکز دیتای بلایا یا همان مرکز رجیستری بلایا)، استفاده از قابلیت های شبکه های اجتماعی، استفاده از سایر روش ها و ابزار آموزشی مانند ویدیو، پوستر، کتاب های مصور، جزوات آموزشی، آوازها و سرودها، بازی ها، نقاشی، پازل ها، برپایی نمایشگاه ها، پوسترها، بحث و گفتگو با همسالان، تمرینات و مانورها، رقابت ها، بازی های کامپیوتری و بازدیدهای علمی از موسسات زلزله و موسسات مرتبط با بلایا، بازدید از فیلد، استفاده از CD های آموزشی شرکت خانواده ها درآموزش های گروه های انجمن اولیا و مربیان مدارس، شرکت در تمرینات ایمنی به همراه فرزندانشان، شرکت در آموزش گردهمایی ها و تجمعات هفتگی و ماهانه آپارتمان، مساجد و باشگاه ها می باشد. نتیجه گیری: کشورهای مختلف با توجه به مخاطرات خاص و نقاط ضعف و قوت جوامع خود از استراتژی ها و ابزار مختلفی برای آموزش کاهش خطر بلایا استفاده کرده اند. در کشور ما نیز فعالیت های آموزش کاهش خطر بلایا آغاز شده است، اما این اقدامات کافی نبوده و جهت تاثیر بیشتر فعالیت های آمادگی و کاهش خطر بلایا نیاز به تعیین و استفاده از استراتژی ها و ابزار آموزشی موثرتر و کارامدتر، گسترده تر شدن این اقدامات در تمامی سطوح جامعه و همچنین همکاری و هماهنگی سازمان های مختلف درگیر در حوزهمدیریت بلایا می باشد.
کلیدواژه ها:
بلاياي طبيعي، آموزش، كاهش خطر، استراتژي هاي آموزشي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/852710/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سیدین، سید حسام،1396،ارایه مدل آموزش کاهش خطر بلایا،هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا،تهران،،،https://civilica.com/doc/852710
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، سیدین، سید حسام؛ )
برای بار دوم به بعد: (1396، سیدین؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Water Quality Index (WQI) Assessment along Inland Fresh Waters of Taylor Creek in Bayelsa State, Nigeria
- Valorization of Balanites aegyptiaca Seeds from Mauritania: Modeling of Adsorption Isotherms of Caffeine from Aqueous Solution
- Tools for Analyzing the Impact of Cooperative Education Programs on the Development of Schoolchildren’s Meta-Disciplinary Outcomes and Soft Skills
- Theoretical Aspects of Anti-Corruption Enlightenment as Factor of System Increase of Efficiency of Activity of Federal ExecutiveAuthorities (On the Example of the Federal Bailiff Service of Russia)
- The Role and Features of Resource-Saving Processes in Modern Conditions of Managing the National Economy and the Implementation ofState Strategic Initiatives
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.