استخراج سرب و کادمیوم از نمونه های آبی محیط زیست به روش استخراج فاز جامد با استفاده از اصلاح سازی نانو ذرات مغناطیسی و اندازه گیری آنها به روش طیف سنجی جذباتمی شعله ای

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICTE03_097

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: فلزات سنگین می توانند با مهاجرت از طریق زنجیره ی غذایی و انباشته شدن در بدن موجودات منجر به اثرات زیان آور شوند. در نتیجه، توسعه ی روش موثر برای حذف و تعیین فلزات سنگین در محیط زیست و نمونه های بیولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این کار فرآیند ساده و حساس استخراج فاز جامد مغناطیسی برای پیش تغلیظ یون های سرب و کادم یوم در نمونه های آبی محیط زیست ارایه شده است. مواد و روش ها: فاکتورهای موثر بر استخراج یون های فلزی هدف مثل pH، قدرت یونی، حجم نمونه و مقدار جاذب مورد بررسی قرار گرفته و بهینه سازی شده است. دیتیزون اصلاح شده روی سیلیکای پوشش داده شده بر روی نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن آماده سازی شده ودر استخراج فاز جامد مغناطیسی مقادیر بسیار اندک م س و کروم استفاده می شود. نانو ذرات مغناطیسی آماده شده توسط میکروسکوپ روبش الکترونی، میکروسکوپ عبوری الکترونی، پراش اشعه ایکس، آنالیز گرماسنجی و طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریه مشخص می شود. نتایج: تحت شرایط بهینه منحنی کالیبراسیون در گستره غلظتی 70 میکرو گرم بر لیتر تا 20 میلی گرم بر لیتر با ضریب همبستگی 0/999 و سرب بالای 99 درصد از نمونه بازیافت میشود. بازده استخراج برای کادمیوم کمی پایین تر است.نتیجه گیری: روش پیشنهاد شده مزایایی از قبیل آماده سازی ساده جاذب، انتخاب پذیری، دقت، زمان کوتاه عملیاتی، بازده استخراج بالا، به خصوص برای سرب دارد. روش حاضر برای نمونه های حقیقی و طبیعی به کار برده شد و نتایج حاصل سازگاری خوبی با روش مرجع نشان می دهند.

نویسندگان

سید حمید احمدی

دانشیار، گروه شیمی تجزیه، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران

شیما لبافی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیمی تجزیه، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران

محمد حسن امینی

مربی، گروه شیمی تجزیه، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران