بررسی عناصر کم مقدار سمی و غیر سمی موجود در موی بیماران مبتلا به سرطان پستان و بیماران مبتلا به بیماری های خوش خیم پستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 385

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICTE03_015

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: با توجه به نقش کلیدی عناصر کممقدار در کلیه فرآیندهای بیوشیمیایی سلول های بدن، وجود این عناصر در بدن در تمام دوران زندگی لازم و حیاتی می باشد. مطالعات گسترده در این زمینه حاکی از آن است که عدم تعادل در غلظت این عناصر می تواند ریسک ابتلا به سرطان را در شخص افزایش دهد.مواد و روش ها: این پژوهش در راستای تعیین غلظت عناصر کم مقدار در 81 نمونه مو ( 21 فرد مبتلا به سرطان پستان، 50 فرد مبتلا به انواع بیماری های خوشخیم پستان و 10 فرد سالم)، توسط روش آنالیز پیکسی PIXE انجام گرفت. بدین منظور قرص های ساخته شده از بافت مو، توسط پروتون های Kev 2200 منشا گرفته از شتاب دهنده Mev 3 واندوگراف مورد اصابت قرار گرفتند. نتایج: تفاوت در غلظت مس،آهن، کادمیوم، کلسیم و کلر موجود در بافت مو بین سه گروه مورد مطالعه، ناچیز و در محدوده انحراف معیار می باشد. غلظت روی در گروه سرطانی کاهش قابل ملاحظه ای داشت، اما غلظت دو عنصر بور و سرب در دو گروه سرطانی و گروه مبتلا به بیماری های خوش خیم نسبت به گروه سالم افزایش داشت. نتیجه گیری: علیرغم اینکه افزایش و یا کاهش یک یا چند عنصر را نمیتوان به سرطان یک عضو نسبت داد، ولی این نوع تحقیقات می توانند نقش به سزایی در کنترل عناصر در روند پیشرفت سرطان داشته باشند و این امر میتواند در ساخت دارو در شیمی درمانی افراد سرطانی مفید واقع شود.

نویسندگان

زینب کبیری

کارشناسی ارشد، گروه فیزیک هسته ای کاربردی، دانشکده علوم، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

ندا قلی زاده

کارشناسی ارشد، گروه فیزیک هسته ای کاربردی، دانشکده علوم، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

امیدرضا کاکویی

دانشیار، گروه فیزیک، پژوهشکده علوم هسته ای، پژوهشگاه علوم وفنون هسته ای

محسن صالح کوتاهی

استاد، گروه فیزیک هسته ای کاربردی، دانشکده علوم، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی