سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: DHCONF04_109
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 271
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مفهوم زمان در شعر محمود درویش و آدونیس
چکیده مقاله:
شناخت ابعاد مختلف زمان ، مبحثی است که در طول زمان، ذهن بسیاری از نظریه پردازان را در جوامع مختلف به خود مشغول کرده و به گونه های متفاوت بازتاب داشته است. آما انچه در این میان قابل بررسی است پژوهش در دو حیطه زمان بیرونی (عینی) که ناپایدار و گذراست و همان زمان واقعی است که انسان از تغییر حوادث آن ناتوان است و نهایتا در چهره ی مرگ، نمودار می شود و دیگری زمان درونی (دهنی ) که آدمی با تصور شاعرانه آن می خواهد جاودانه بماند و زمانی است که ساخته و پرداخته ذهن آدمی است که سایر نظریه ها را می توان در این دو بخش گنجاند. پژوهش حاضر با بررسی تطبیقی سروده های محمود درویش و آدونیس، به چگونگی بازتاب مفهوم زمان، به منزله تجربه و تصویری مشترک، در شعر این دو شاعر معاصر اختصاص دارد تا بهره مندی این دو شاعر را از عنصر زمان، مشخص کند. پس در آغاز، تعریف لغوی و اصطلاحی زمان و معرفی مهم ترین دیدگاه های مطرح شده در باب آن مورد توجه قرار گرفته، سپس به اندیشه ی شعری شاعران و دریاقت آنان از گونه های زمان بررسی شده است. این پژوهش نشان می دهد که محمود درویش و آدونیس، برای رستن از چنبره ی زمان و پیوستن به جاودانگی، از شیوه هایی چون بازگشت به گذشته، اسطوره و عشق، یاری می طلبند. هر آینه، نگاه مشترک دو شاعر به مقوله زمان همراه با افق دید وسیع شان از دغدغه های انسانی، می تواند گامی برای حرکت ادبیات امروز به سوی ادبیات جهانی تلقی شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا DHCONF04_109 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/849263/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سعیدیان تبار، محمد،1397،بررسی مفهوم زمان در شعر محمود درویش و آدونیس،چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم انسانی و مدیریت،تهران،https://civilica.com/doc/849263
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، سعیدیان تبار، محمد؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، سعیدیان تبار؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- جایگاه رنگ در تصاویر شعری محمدرضا شفیعی کدکنی،آدونیس و عبدالوهاب البیاتی
- بررسی نماد و سمبل در شعر معاصر عرب (مطالعه موردی شعر آدونیس)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه میان مدیریت ریسک، قدرت سهامداران عمده، حاکمیت شرکتی و عملکرد بانک، بورس در بحران مالی ایران
- متن کاوی در بازار سهام
- اسلام، ارتباطات و حسابداری
- طراحی مدل بازاریابی رسانه های اجتماعی با رویکرد تصمیمگیری چند شاخصه فازی
- بررسی اجزای استانداردهای مدیریت آموزش بر بهبود کیفیت آموزشی در آموزشگاه های شهر یاسوج
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.