بررسی تفاوت های مهم بین برداشت های تهیه کنندگان و استفاده کنندگان گزارش حسابرسی مستقل راجع به مفاهیم استقلال ،اهمیت ،تداوم فعالیت و اطمینان معقول

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابرسی و نظارت مالی ایران
  • کد COI اختصاصی: AUDITING01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس بیجاری

کارشناس ارشد حسابداری، سر حسابرس ، از کارکنان دیوان محاسیات ،خراسان جنوبی ،ایران

مجتبی حسین پور

کارشناس حسابداری، حسابرس ارشد،از کارکنان دیوان محاسبات، خراسان جنوبی،

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی تفاوت های مهم بین برداشت های تهیه کنندگان و استفاده کنندگان گزارش حسابرسی مستقل راجع به مفاهیم استقلال ،اهمیت ،تداوم فعالیت و اطمینان معقول می پردازد. روش آماری مناسب جهتتجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه، آزمون یومن ویتنی می باشد که برای اطمینان از پایایی پرسشنامه ازآلفای کرونباخ استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق شامل دو گروه از تهیه کنندگان و استفاده کنندگان از گزارش حسابرسی مستقل است که شامل 1470نفر از حسابرسان شاغل در سازمان حسابرسی و موسسات خصوصی ، 475 نفر از مدیران مالی شرکتهای بورسی و 87 نفر از کارگزاران می باشند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. بنابراین تعداد حجم نمونه این تحقیق 260 نفر محاسبه گردید که تعداد حجم نمونه برای دو گروه به صورت گروهی انتخاب می شود. این تحقیق دارای چهار متغییر مستقل (استقلال ،اهمیت ،تداومفعالیت و اطمینان معقول) و متغییروابسته ( برداشت های تهیه کنندگان و استفاده کنندگان گزارش حسابرسی) می باشد.دراین تحقیق چهار فرضیه که در مورد مقایسه نظرات تهیه کنندگان و استفاده کنندگان از گزارش حسابرسی مستقل و برخی از مفاهیم بود مورد آزمون قرار گرفت .نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد که دو گروه نسبت به مفهوم استقلال حسابرس، نظر متفاوتی داشتند به طوریکه تهیه کنندگان معتقدند که استقلال حسابرسان در حد مطلوبی نیست .ولی در زمینه مفهوم تداوم فعالیت ،مفهوم اطمینان و مفهوم اهمیت ،نظر یکسانی داشتند.

کلیدواژه ها

استقلال، اهمیت، اطمینان معقول، تداوم فعالیت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.