سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_2143
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 306
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل ارتباط بین محیط زیست و گردشگری شهری (نمونه مطالعاتی: منطقه یک شهر تهران)
چکیده مقاله:
امروزه وجود یک محیط زیست سالم و ایمن شهری برای پایداری و بقای یک جمعیت معین شرط اساسی است. سلامت روحی و جسمی جمعیت شهری از طریق گردشگری شهری و محیط زیست سالم مستقیما به کیفیت محیط های زیست گوناگون مربوط می شود. روندهای کنونی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در سطح جهان به وارد آمدن آسیب های دامنه دارتر به محیط زیست شهری حکایت می کنند که در درازمدت مغایر پایداری اند. از یک سو با توجه به اهداف و ابعاد توسعه و ویژگی های جوامع مختلف برای رسیدن به توسعه پایدار راهکارهایی باید اتخاذ شود که ازجمله می توان به توسعه در سطح مناطق بر اساس اصول راهبردی محیط زیست و مدیریت گردشگری موردنظر باشد. از سوی دیگر پایداری محیط زیست و گردشگری شهری درباره توانمندسازی، حکمروایی شایسته و بررسی نقش مثبت جنبش های زیست محیطی و گروه های فعال اجتماعی است که برای دستیابی و ارتقای پایداری شهری از طریق تدوین استراتژی ها و سیاست گذاری های مشارکتی تلاش می کنند. روش تحقیق برای شناخت و بررسی ظرفیت ها، توان ها و پتانسیل های محیط زیست و گردشگری شهری برای تجزیه و ارزیابی از نوع اکتشافی و ازلحاظ محتوا و ماهیت مبتنی بر روش توصیفی، تحلیلی توسعه ای است؛ بنابراین روش شناسی پژوهش نیز در چارچوب پارادایم های توسعه پایدار محیط زیست شهری تدوین شده است؛ بنابراین هدف این پژوهش تحلیل استراتژی هایی برای ارتقای پایداری محیط زیست و گردشگری است که با شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید به ارایه استراتژی ها پرداخته می شود. برای این منظور گردآوری داده ها به روش کتابخانه ای و پیمایشی و مصاحبه با کارشناسان و مسیولین امر صورت گرفته سپس در ماتریس طیف مشارکتی LYKERT نشان داده شده اند. همچنین از مدل SWOT و مدل QSPM استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که صمیمیت و روابط همسایگی بالا و افزایش حس تعلق ساکنان به محله، پیوندهای اجتماعی مستحکم ساکنان محله، استفاده از طبیعت زیبای این منطقه در راستای جذب گردشگر و همچنین افزایش تمایل ساکنان به سکونت در محلات به عنوان استراتژی هایی جهت برنامه ریزی توسعه پایدار محله ای مردم منطقه یک کلانشهر تهران مشخص شدند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM01_2143 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/848008/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ناصری، شهاب و رضازاده، سیدمحمد و خسروی، محمدتقی،1397،تحلیل ارتباط بین محیط زیست و گردشگری شهری (نمونه مطالعاتی: منطقه یک شهر تهران)،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/848008
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، ناصری، شهاب؛ سیدمحمد رضازاده و محمدتقی خسروی)
برای بار دوم به بعد: (1397، ناصری؛ رضازاده و خسروی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازشناسی معماری بومی از منظر معماری پایدار (نمونه موردی : تیمچه قم)
- مصالح ساختمانی و تکنیک های ساخت و ساز در خانه های بافت قدیم بوشهر
- ارزیابی کیفیت محله چیذر با رویکرد توسعه پایدار
- سلامت محیط زیست شهری : از ساختار فضایی شهر تا مشارکت شهروندی نمونه موردی : منطقه یک شهرداری تهران
- شیوههای ساخت و نوع مصالح پل باستانی دزفول
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.