سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_2118
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 168
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی معماری و نقوش هندسی مسجد کبود تبریز
چکیده مقاله:
با توجه به اهمیت بناهای تاریخی باید به حفظ و طرحهای داخلی این بناها نیز توجه داشت،یکی از نکات با اهمیت فضاهای داخلی تزیینات و نقشهای گرافیکی میباشد،یکی از این بناهای با ارزش مسجد کبود تبریز است، بنای تاریخی ، مذهبی مسجد کبود از آثار ارزشمند دوره قراقویونلو ، می باشد که به دستور جهانشاه بن قره یوسف و به سر کاری عزالدین قاپوچی بنا گردیده است . ساختمان آن باستناد کتیبه برجسته سردربه سال 870 هجری قمری به اتمام رسیده است. بنای اصلی در مقام مسجد مقبره ، ودارای صحن وسیعی که در آن مجموعه ای از ساختمانها از جمله مدرسه ، حمام ، خانقاه ، کتابخانه و ... ساخته شده بود که متاسفانه آثاری از آنها به جا نمانده است. خصوصیت بارز وشهرت وافرمسجد کبود در کنار معماری ویژه تلفیقی و اعجاب انگیز آن بیشتر به خاطر کاشیکاری معرق ، تلفیق آجرو کاشی ، اجرای نقوش پرکاردرحد اعجاز آن می باشد که زینت بخش سطوح داخلی وخارجی بنا بوده و با توجه به این عظمت و زیبایی فوق العاده لقب فیروزه اسلام یافته است. در متن کتیبه برجسته سر درب باشکوه و پرنقش نگار آن ، عمارت مظفریه و نیز نام نعمت الله ابن البواب ، خطاط و احتمالا طراح نقوش که ازهنرمندان برجسته خوشنویسی آذربایجان بود، درج شده است.حال با توجه به شرح موضوع و توضیح مختصری از بنا در ادامه به بررسی این ویژگی میپردازیم.
کلیدواژه ها:
مسجد كبود؛تزيينات،گرافيكي،تاريخي،ارزش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847983/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کاظمی شیشوان، مهروش و خردمندنهند، زهرا،1397،بررسی معماری و نقوش هندسی مسجد کبود تبریز،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/847983
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، کاظمی شیشوان، مهروش؛ زهرا خردمندنهند)
برای بار دوم به بعد: (1397، کاظمی شیشوان؛ خردمندنهند)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تزیینات و آرایه ها در معماری اسلامی مسجد کبود تبریز، مسجد شیخ لطف الله، مسجد نصیر الملک شیراز، مسجد گوهرشاد)
- مطالعه طرح و رنگ در کاشی( با نگاهی اجمالی بر کاشی کاری های مسجد کبود تبریز)
- سوزن دوزی و جایگاه آن در فرهنگ پوشش مردم بلوچ
- بازشناسی مسجد کبود تبریز سیر تطور آن
- عوامل فرهنگی تعیین کننده در تدوین استاندارد های حسابداری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصول معماری و طراحی سبز و کاربست آن در کلان شهر مشهد
- مروری بر تحلیل و طراحی دیوار برشی فولادی با روش PFI
- مولفه های موثر بر طراحی مجتمع اقامتی تجاری با رویکرد معماری سبز
- بررسی بهترین روش مدیریت پروژه در ساختمان های سبز
- موقعیت یابی تجهیزات در محیط اینترنت اشیا از طریق WiFi وتراشه ESP ۸۲66
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.