مطالعه رابطه هویت ایرانى و فرم بصرى نوشتار در طراحى زیورآلات ایرانى با رویکرد تایپوگرافى
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
- کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 758
نویسندگان
دانشیار دانشگاه هنر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران مرکز
دانشجوی دکتری تاریخ تحلیلی و تطبیقی هنر اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دانشجوی دکتری تاریخ تحلیلی و تطبیقی هنر اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
نوشتار بعنوان یکى از مهمترین عناصر بصرى، نقش کاربردى و بسزایى در شکل گیرى و تعالى فرهنگ و تمدن ایران و معرفى آن در سطح بین المللى را داراست. امروزه در جهان نقش پیام هاى دیدارى در کشش مخاطبان بى سابقه است ، تایپوگرافى ،پردازش زبان بصرى براى تقویت وضوح و قدرت نوشته است و سعی در تقویت ویژگی بصری حروف و نزدیک کردن نوشته به تصویر دارد. هدف از این پژوهش نشان دادن جنبه هاى کاربردى و هویت ایرانى با استفاده از جلوه هاى بصرى نوشتار و تایپوگرافى در طراحى زیورآلات است که در ارتباط با معرفى هویت ایرانى و پیشرفت فرهنگى ایران است.روش انجام تحقیق بر مبناى ماهیت توصیفى - تحلیلى بوده وشیوه گردآورى اطلاعات به صورت ترکیبى (کتابخانه اى و میدانى) و روش تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز کیفى است. نتایج بیانگر این است که با کاربردى کردن تایپوگرافى فارسى و استفاده از آن در طراحى زیورآلات مى توان به معرفى، رشدو اعتلاى هویت و فرهنگ ایرانى، استفاده از نوشتار بعنوان عنصر بصرى و ایرانى در معرفى به بازارهاى خارجى و مقابله با ورود نمادهاى غربى در آثار ایرانى دست یافت.کلیدواژه ها
تایپوگرافی ، هویت ، فرم بصری ، زیورآلات ایرانیمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.