ارزیابی پیش آگهی آسیب های هیستوپاتولوژیکی آندومتریوم در باروری مادیان عرب خوزستان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_1343
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 393
نویسندگان
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
با افزایش سن مادیان میزان باروری آنها کاهش می یابد. ممکن است برخی از مادیانهای که به لحاظ رفتارهای تولید مثلی وضعیت مناسبی دارند، در مواقعی دچار ناباروری شوند. یک عامل مهم دخیل در این عارضه بیماریهای آندومتریوم است، لذا با توجه به این موضوع که مهم ترین هدف از اقدامات باروری در اسب بهبودی کارایی تولید مثلی است. این مطالعه با تهیه نمونه بیوپسی از آندومتریوم 10 راس مادیان عرب غیر آبستن که سابقه ای از نا باروری داشتند طراحی گردید. نمونه های بافتی در بافر %10 فرمالین فیکس شد،سپس به روش معمول مقطع گیری به روش E&H رنگ آمیزی گردید. ارزیابی نتایج هیستوپاتولوژی نمونه های اندومتر، بر اساس طبقه بندی به روش Kenney انجام گرفت. در مشاهدات هیستوپاتولوژی آندومتریت حاد مزمن مشاهده شد، یافته ها شامل فیبروزاطراف غده ای بینابینی، خونریزی، آتروفی غده ای، غدد کیستیک، اتساع لنفاتیک هایپرتروفی هایپرپلازی غدد آندومتریوم می باشد. نسبت آندومتریت حاد مزمن به ترتیب مورد بود. ادم، خونریزی فیبروز متداول ترین ضایعات بودند. مورد دچار آندومتریک نوع بودند، مورد دارای آندومتریت نوع IIA، مورد دارای آندومتریت نوع IIB مورد دارای آندومتریت تیپ III یافت شد. بنابراین بیوپسی می تواند ابزار مناسبی در تشخیص جراحات آندومتریوم همچنین وضعیت باروری مادیان بشمار آید.کلیدواژه ها
آندومتریت، هیستوپاتولوژی مادیان عربمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.