مطالعه هیستوپاتولوژیک ضایعات مثانه در گاوان کشتار شده کشتارگاه میثم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_1294
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 369
نویسندگان
گروه علوم تشریح پاتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحدگرمسار، گرمسار، ایران
دامپزشک بخش خصوصی، تهران، ایران
چکیده
بیماری های مثانه در حیوانات اهلی از جمله نشخوار کنندگان مهم می باشد. به منظور تعیین انواع ضایعات مثانه در گاوان کشتار شده کشتارگاه میثم، این مطالعه هیستو پاتولوژیک طراحی شد. 1160 مثانه مربوط به گاوان ارجاعی به کشتارگاه میثم مورد بررسی قرار گرفتند. از این بین، 65 مثانه که دارای ظاهری غیر طبیعی بودند انتخاب گردیدند. پس از ارزیابی ماکروسکوپیک، جهت انجام مطالعات هیستوپاتولوژیک نمونه هایی از مثانه های مبتلا گرفته شد. این نمونه ها پس از ثبوت در محلول فرمالین ده درصد، جهت قالب گیری با پارافین، مراحل مختلف آماده سازی بافت را گذراندند. آنگاه برش های میکرومتری تهیه سپس با روش هماتوکسیلین ایوزین رنگ آمیزی شدند از نظر انواع ضایعات هیستوپاتولوژیک با میکروسکوپ نوری مورد بررسی طبقه بندی قرار گرفتند. تقریبا 5/60درصد از مثانه های بررسی شده تغییرات ظاهری غیر طبیعی داشتند که در این بین، تغییرات التهابی از بیشترین فراوانی برخوردار بودند.التهاب مزمن مثانه با فراوانی نسبی 86/15 درصد شایع ترین تغییر بود التهاب حاد مثانه با فراوانی نسبی 12/30 درصد در رتبه بعدی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که شایعترین ضایعات در مثانه گاوان کشتار شده در کشتارگاه میثم، تغییرات التهابی، بویژه تغییرات التهابی مزمن می باشند.کلیدواژه ها
ضایعات مثانه، گاو، کشتارگاه میثم، هیستوپاتولوژیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.