اثرات ضد انعقادی متیلن بلو در خرگوش
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_1224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 563
نویسندگان
دانشکده های دامپزشکی دانشگاه تهران
دانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
چکیده
در سه ده هگذشته نیتریک اکساید (NO) به عنوان یک ماده با نقش محوری در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیک در سطح سلولی معرفی شده است. این رادیکال آزاد که روزی به عنوان یک آلاینده محیطی در جو زمین مطرح بود، در پاتوژنز بسیاری از بیماریها نقش مثبت یا منفی ایفا میکند. هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش نیتریک اکساید بر روی فاکتورهای انعقادی با استفاده از یک مدل حیوانی بود. در این رابطه، 48 قطعه خرگوش ماده بالغ در گروه تایی دسته بندی هر کدام بار با فاصله 12 ساعت از راه زیر جلدی بایکی از داروهای زیر درمان شدند: سرم فیزیولوژیک (گروه شاهد)، نیتروگلیسرین (دهنده نیتریک اکساید)، ال-آرژینین (پیشساز نیتریک اکساید)، L-NAME (مهار کننده سنتز نیتریک اکساید)، D-NAME (آنالوگ بی اثر (L-NAME متیلن بلو (ممانعت کننده از اثر نیتریک اکساید بر آنزیم گوانیلیل سیکلاز). بلافاصله پیش از اولین تزریق 12 ساعت پس از آخرین تزریق، از حیوانات خونگیری انجام شده، زمان انعقاد خون، زمان سیلان خون، زمان پروترومبین زمان ترومبوپلاستین نسبی فعال شده اندازه گیری گردید.تجویز متیلن بلو موجب افزایش زمان انعقاد خون، زمان سیلان خون، زمان پروترومبین زمان ترومبوپلاستین فعال شده گردید. مشابه متیلن بلو، L-Name تنها اثر معنی داری بر زمان ترومبوپلاستین اعمال نمود. عدم تاثیرات جدی مواد دیگر یا غیرقابل پیش بینی بودن آنها با عنایت به مکانیسمهای در نظر گرفته شده نشان داد کهاحتمالا متیلن بلو با یک مکانیسم غیرمرتبط از انعقاد خون جلوگیری مینماید. لازم است تحقیقات بیشتری در این رابطه به منظور پی بردن به مکانیسم عمل این ماده صورت پذیرد.کلیدواژه ها
انعقاد خون، سیلان خون، خرگوش، نیتریک اکساید، متیلن بلومقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.