استفاده از روش های IDA DEPدر شناسایی میکروبهای مواد غذایی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_1174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 422
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
چکیده
جداسازی شناسایی میکروارگانیسمهای بیماریزا در مواد غذایی یکی از موضوعات بسیار مهم در بهداشت مواد غذایی است. در حال حاضر شناسایی شمارش میکروبها در مواد غذایی با دو روش سنتی مدرن انجام می گیرد .روشهای سنتی روشهایی هستند که غالبا وقت گیر بوده علی رغم کم هزینه بودن همواره برای میکروب شناسان مشکل ساز می باشند. از تکنیکهای جدیدی که در سالیان اخیر در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته اند می توان به روشهای فیزیکی، که بر پایه شناسایی مقاومت الکتریکی Electrical (impedance است اشاره نمود. ایجاد مقاومت الکتریکی در محیط توسط متابولیسم باکتری ها در نهایت تولید یونهای بیکربنات،لاکتات، هیدروژن، سدیم همچنین تغییرات یونی ناشی از تبادلات غشاء باکتری که یونهای سدیم پتاسیم می باشند سبب تغییر موقعیت یونی محیط می شوند. روش (IDA (Interdigitated array microelectrode، در این روش ازمیکروالکترودهایی که به صورت زوج مشبک هستند مقاومت الکتریکی اندازه گیری می شود. در این سیستم ظرفیت الکتریکی غشاء باکتری ها بر اساس اتصال باکتری ها با فاصله ای 10 تا 20 نانومتری که از تحت تاثیر قرار گرفتن مقاومت الکترودها از تماس مستقیم با غشاء باکتری جلوگیری می کند) به سطح میکروالکترودها اندازه گیری می شود. به عنوان مثال در این روش سالمونلا به خوبی شناسایی شده است. از مزایای این روش کاهش حجم نمونه( حجم نمونه از 10 تا 15 سی سی به تا سی سی کاهش یافته) همچنین سرعت بیشتر آن که در عرض تا ساعت باکتری ها شناسایی می شود. روش دیگر DEP( Dielectrophoresis) که بر پایه استفاده ازبیوچیپ های سیلیکونی است، از دو میکروالکترود استفاده می شود که یکی برای به دام انداختن باکتری ها به وسیله نیروی الکتریکی در اتاقک های کوچک (Chamber) دیگری برای شناسایی تغییرات الکتریکی ناشی از رشد باکتری ها در این اتاقک ها می باشد. دراین روش باکتری لیستریا به خوبی شناسایی شده است. از مزیت های این روش عدم غنی سازی جمعیت میکروبی همچنین کاهش زمان شناسایی باکتری به ساعت شناسایی تعداد 10000 کلونی باکتری در هر سی سی را می توان اشاره نمود. در نتیجه این روشها دارای سرعت دقت بسیار بالایی می باشند همچنین به دلیل عدم غنی سازی جمعیت میکروبی، با کمک آنها در زمان بسیار کمتری میکروارگانیسم های مورد نظر شناسایی می گردند.کلیدواژه ها
میکروبهای مواد غذایی، Interdigitated array microelectrode، Dielectrophoresisمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.