بررسی تغییرات بافتی کلیه متعاقب تجویز فنول در سطح میکروسکوپ الکترونی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی لویی منفرد

گروه علوم پایه، آموزشکده دامپزشکی، دانشگاه ایلام.

زهرا طوطیان

گروه آناتومی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

سیمین فاضلی پور

گروه آناتومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پزشکی تهران

چکیده

ترکیبات فنولی نقشهای مهمی در صنایع پتروشیمی پلیمریزاسیون مواد تهیه لعابها رزین های صنعتی دارند.یکی از اثرات مضر فنول بر بدن انسان حیوانات اثر بر ساختار بافتی کلیه است که تا کنون در این زمینه مطالعه ای در سطح میکروسکوپ الکترونی انجام نگرفته است. روش بررسی: در این تحقیق 40 سر موش سوری ماده نژاد Balb/C انتخاب، وزن اولیه آنها تعیین به صورت تصادفی به سه گروه تیمار یک گروه شاهد تقسیم گردید. موشهای گروه های تیمار فنول را به مدت 10 روز متوالی به روش گاواژ به میزان 320و 180 80 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موشهای گروه شاهد تنها آب مقطر فاقد هر گونه ماده افزودنی را به همان روش دریافت نمودند. در پایان دوره آزمایش موشها توسط کلروفرم بیهوش شدند پس از باز کردن حفره شکم، نمونه ها یی به ضخامت mm3 0/5 برش داده شدند جهت ثبوت اولیه در محلول گلوتار آلدیید %2/5 در مرحله بعد در محلول تترااکسیداسمیوم %1 به مدت ساعت قرار داده شدند قالب گیری نمونه ها با استفاده از رزین Epon 812 برشهای نازک با استفاده از دستگاه اولترا میکروتوم تهیه شد. با میکروسکوپ الکترونی Transmissiom مورد مطالعه قرارگرفتند. نتایج این مطالعه بیانگر اتساع فضای ادراری جسمک کلیوی تشکیل رسوبات الکترون دنس ساب آندوتلیال Sub endothelial electron-dense deposits SEDS در غشاء پایه کلافه مویرگی جسمک تغییر شکل چروکیدگی هسته میتوکندری ها، در بخش قاعده ای سلول های بافت پوششی لوله های پیچیده نزدیک در گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل بود. نتایج این بررسی بیانگر اثرات سوء فنول بر ساختار کلیه در سطح میکروسکوپ الکترونی می باشد.

کلیدواژه ها

فنول، کلیه، میکروسکوپ الکترونی موش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.