بررسی آلودگی به نوچه Linguatula serrata درگاو های کشتار شده در کشتارگاه کرمان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_0997
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 345
نویسندگان
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
Linguatula serrata معروف به کرم زبانی انگلی با گسترش جهانی می باشد. انگل بالغ لینگواچولا سراتا در مجاری بینی، سینوس های بینی سگ برخی گوشتخواران زندگی می کند. نشخوارکنندگان گاهی اوقات انسان، با خوردن تخم انگل به لینگواچولوز احشایی مبتلا میشوند. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان آلودگی به مراحل نوچگی لینگواچولا سراتا در غدد لنفاوی مزانتریک مدیاستنال گاوهای کشتار شده در کشتارگاه کرمان می باشد. برای این منظور در طی چهار فصل در سالهای 87-88 تعداد 900 گاو در کشتارگاه کرمان به صورت تصادفی انتخاب پس از ثبت مشخصات آنها از قبیل سن جنس پس از کشتار، غدد لنفاوی مزانتریک مدیاستنال آنها به صورت جداگانه به آزمایشگاه ارسال برای مشاهده نوچه لینگواچولا سراتا در غدد لنفاوی مزانتریک مدیاستنال مورد بررسی قرار گرفتند. موارد منفی بوسیله ازمایش هضمی مجددا مورد آزمایش قرار میگرفتند. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که 103 مورد از 900 مورد (%11/44) آلوده بودند. میزان آلودگی با افزایش سن افزایش معنی داری نشان داد .(p< 0.05) گرچه میزان آلودگی در جنس نر ماده اختلاف معنی داری نشان داد این امر مربوط به سن بالای گاوهای کشتارشده ماده نسبت به نرها بود. نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی به این انگل در این منطقه در حد نسبتا بالایی می باشدکلیدواژه ها
گاو کرمان، Linguatula serrataمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.