نقش بروسلا در بیوتروریسم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_0866
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1085
نویسندگان
گروه علوم صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
چکیده
بروسلوز در انسان عمدتا از طریق خوردن بافتهای آلوده حیوانات یا فرآورده های لبنی یا انتقال مستقیم از راه پوست اتفاق می افتد.انسان از طریق تنفس نیز به بروسلوز مبتلا میشود. با پاشیدن گرد غبار آلوده به میکروب به چشم در میمونها بیماری بطور تجربی ایجاد شده است. لذا باکتری مذکور در صورتیکه توسط دشمن تروریست در هوا انتشار یابد می تواند براحتی از طریق استنشاق، پوست چشم منتقل شود. برخی خواص بیولوژیکی پاتوژنی در بروسلا وجود دارد که آن را در گروه عامل جنگ های بیولوژیکی قرار می دهد اول اینکه بروز آلودگی از طریق تعلیق عوامل میکروبی در هوا بالاست. با دوز آلوده کننده ایحدودا بین 10-100 باکتری تخمین زده شده است. با توجه به این موضوع در صورتی که Kg 50 باکتری بروسلا سوییس از طریق هواپیما روی شهری با جمعیت 500000نفر رها شود 125000 مورد بیماری 500 مورد مرگ اتفاق خواهد افتاد. دوم اینکه بروسلوز انسانی یک بیماری است که ناتوان کنندگی آن خیلی بالا است لذا بیشتر به عنوان یک عامل ناتوان کننده مورد توجه است، تا یک عامل مرگ آور. بنابراین تدارکات درمان برای گروه زیادی از بیماران با تب مواج می تواند خیلی مشکل باشد. مورد سوم اینکه درمان موفق بروسلوز انسانی به درمان آنتی بیوتیکی طولانی (به مدت هفته) نیاز دارد در عین حال برگشت 5-10 درصدی آن بعد از درمان های موفق ظاهری، غیر معمول نیست همچنین در دنیا هیچ واکسن موثری برای استفاده انسانی وجود ندارد. مورد مهم دیگر با توجه به استفاده بروسلا به عنوان عامل بیوتروریستی اثر مهم آن روی سازمان های کشاورزی کشورها است مبالغ زیادی را جهت اجرای برنامه های ریشه کنی بروسلوز طی سالیان متمادی صرف نمودند. استفاده از بروسلا برای اهداف بیوتروریستی اثرات غافلگیرانه طولانی مدتی را بوجود می آورد. در بسیاری از موارد به خاطر درصد زیاد بازگشت مجدد بیماری، تکرار درمان ضروری است. اثرات غافلگیرانه طبیعی این نوع عفونت احتمالا پروسه تشخیص ارایه درمان مناسب به افراد را پیچیده می کند.کلیدواژه ها
بیوتروریسم، بروسلا، بروسلا سوییسمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.