غربالگری هیداتیدوزیس گوسفند به روش کانترایمنوالکتروفورزیس

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_0774
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یخچالی

گروه پاتوبیولوی، بخش انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه.

احمد مرشدی

گروه میکروبیولوژی، بخش ایمنی شناسی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه.

ملیحه شیرآشیانی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه.

چکیده

در تمام نقاطی از دنیا که پرورش گوسفند رایج است هیداتیدوزیس نیز شایع می باشد. گوسفند به عنوان یک حامل مهم در بقاء انتشار انگل نقش دارد که با توجه به مشخصات بیولوژیکی خاص انگل، توانایی بقاء گسترش آن در تمام مناطق دنیا وجود دارد از این جهت یک بیماری جهانی محسوب می شود. بنابراین استفاده از روش های جداسازی پروتیین های کیست هیداتید در تشخیص هیداتیدوزیس همواره مورد توجه می باشد. براین اساس، ارزیابی موارد سرم مثبت کیست هیداتید گوسفند مقایسه آنتی ژنی این متاسستود در کیست های بارور استریل کبد ریه مورد مطالعه قرار گرفت. پس از مراجعات کشتارگاهی، از 100 راس گوسفند آنتی ژن مورد نیاز از کیست هیداتید کبد ریه نیز سرم مورد نیاز با خونگیری از آنها تهیه شد. برای انجام آزمایش رقت های 1/2 تا 1/16از نمونه های سرمی تهیه به ترتیب میکرولیتر سرم آنتی ژن در چاهک های مقابل هم در حضور سرم های شاهد مثبت منفی ریخته الکتروفورز شدند 20) میلی آمپر 75 دقیقه). 29درصد سرم های گوسفندان تحت مطالعه مثبت بودند. به طوری که 14 نمونه دارای عیار ده نمونه دارای عیار 4، چهار نمونه دارای عیار یک نمونه با عیار 16 بدست آمد 12)درصد یک مثبت،8 درصد دو مثبت 9درصد سه مثبت). یافته ها نشانگر 100درصد حساسیت 95درصد ویژگی برای شناسایی هیداتیدوزیس گوسفند به روش کانترایمنوالکتروفورزیس بود. از اینرو می توان این آزمون را به عنوان یک روش غربالگری برای تمایز حیوانات سالم گله از مبتلایان به هیداتیدوزیس توصیه نمود.

کلیدواژه ها

هیداتیدوزیس، گوسفند، کانترایمنوالکتروفورزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.