دامپزشکی بیماری های نوپدید در آبزی پروری میگو
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC16_0358
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 727
نویسندگان
مرکزتحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی (گرگان)
موسسه تحقیقات شیلات ایران
چکیده
بیماری نوپدید عبارتست از یک بیماری که به تازگی شناخته شده یا پدید آمده باشد. همزمان با گسترش توسعه مراکز تکثیر پرورش بر تعداد بیماریها نیز افزوده شده است. بدنبال وقوع بیماری لکه سفید در کشور در سال 1381، میگوی وانامی بعنوان یک گونه غیر بومی به آبزی پروری میگوی کشور وارد گردید. از وقوع اولین بیماری ویروسی میگو در اوایل ده ه1980 تا سال 2007 بیش از 20 بیماری ویروسی در میگو گزارش شده است. در طی سالهای اخیر بیماریهای جدیدی علاوه بر بیماریهای WSSV، YHV، IHHNV وTSV در برخی مزارع پرورش میگوی دنیا گزارش شده در حال گسترش به دیگر نقاط دنیا می باشند. با توجه به اینکه میگوی وانامی بعنوان یک گونه جایگزین در آبزی پروری میگوی کشور نسبت به اغلب این بیماریها مستعد می باشد، بایستی دامپزشکان مرتبط با آبزی پروری شاغل در مراکز تحقیقاتی نظارتی کشور آشنایی کافی با این بیماریهای ویروسی نوپدید از قبیل MoV، IMNV، MSGS، LSNV، PvNV، ASDD باکتریایی Strptococcosis در میگو داشته باشند. دامپزشکی بعنوان متولی امر بهداشت بیماریهای آبزیان نقش مهمی در تشخیص پیشگیری کنترل بیماریهای ویروسی بخصوص بیماریهای نوپدید در مراحل مختلف زنجیره تولید از زمانیکه یک گونه غیر بومی در مبداء انتخاب می شود تا وارد شدن به کشور قرنطینه کردن آنها در خصوص میگوهای بومی از لحظه صید از محیط طبیعی بدنبال آن کنترل در مراکز تکثیر مزارع پرورشی حتی در زمان عمل آوری میگوها بعهده دارند. در این مقاله بصورت اجمالی به بررسی بیماریهای نوپدید میگو روشهای تشخیص پیشگیری کنترل آنها در هر مرحله از تولید پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
میگو بیماری نوپدید دامپزشکی تشخیص پیشگیریمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.