سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: EEMCO02_107
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 124
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر درجه باز بودن تجارت بربی ثباتی نرخ ارز آزاد (مطالعه موردی ایران)
چکیده مقاله:
از آنجا که نرخ ارز به عنوان یکی از متغیرهای مهم اثرگذار بر سایر متغیرهای کلیدی اقتصادی است در این مطالعه به بررسی اثر میزان باز بودن تجارت بر نرخ بازار ارز درکشور ایران پرداخته می شود.بدین منظور با استفاده از الگوی اقتصاد سنجی و ARDL در دوره 1350 الی 1396، عوامل موثر بر نرخ ارز در بازار آزاد بررسی گردیده است. نتایج تخمین مدل دلالت بر این دارد که متغیر نرخ ارز در بازار آزاد تحت تاثیر نرخ ارز در دوره قبل قرار دارد. به طوری که با افزایش نرخ ارز در دوره گذشته می توان انتظار افزایش نرخ ارز در دوره جاری را داشت. همچنین شاخص قیمت مصرف کننده به عنوان متغیری است که دارای اثرگذاری مثبت و معنی دار بر نرخ ارز در بازار آزاد ایران بوده است و به نحوی که هر چقدر سطح قیمت کالاهای داخلی افزایش یابد، قیمت دلار به عنوان نماینده ارزهای خارجی نیز افزایش یافته است. متغیر دیگری که دارای اثرگذاری منفی و معنی دار بر نرخ ارز در بازار آزاد می باشد، متغیر تولید ناخالص داخلی حقیقی سرانه می باشد به نحوی که با افزایش قدرت خرید در داخل کشور تقاضا برای کالاهای خارجی نیز کاهش یافته و به موجب آن با کاهش تقاضا برای دلار، قیمت آن نیز کاهش می یابد. علاوه بر موارد فوق درجه باز بودن تجارت که سهم واردات و صادرات از کل تولید ناخالص ملی کشور می باشد، به عنوان متغیری است که اثرگذاری منفی و معنی دار بر نرخ ارز در بازار غیررسمی داشته و بر این اساس می توان بیان نمود که هر اندازه سهم تجارت خارجی در اقتصاد ایران افزایش یابد، ثبات نرخ ارز در ایران نیز افزایش می یابد.لازم به ذکر است که نرخ بهره در اقتصاد ایران قادر به توضیح نرخ ارز در بازار آزاد نبوده است.
کلیدواژه ها:
بي ثباتي نرخ ارز آزاد، درجه بازبودن تجارت، مطالعه در كشور ايران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/837559/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خادم زاده فیروزآبادی، مصطفی و آزادی نژاد، علی و اکابری تفتی، مهدی،1397،اثر درجه باز بودن تجارت بربی ثباتی نرخ ارز آزاد (مطالعه موردی ایران)،دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و بانکداری،تهران،،،https://civilica.com/doc/837559
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، خادم زاده فیروزآبادی، مصطفی؛ علی آزادی نژاد و مهدی اکابری تفتی)
برای بار دوم به بعد: (1397، خادم زاده فیروزآبادی؛ آزادی نژاد و اکابری تفتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- موسیقی در ایران
- بررسی ردیف های آوازی موسیقی سنتی ایران
- تاریخ نظامی ایران بعد از اسلام
- الگوی قدرت دوگانه سلطان فقیه در عصر محمد شاه قاجار
- الگوی قدرت و حاکمیت دینی از دیدگاه فارابی، ابن سینا، خواجه نصیر طوس
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.