مقایسه رهبری راهبردی در اسلام و غرب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت،کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME04_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 815
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی عظیمی شوشتری

استادیار پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)

حسین میرچراغ خانی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) پژوهشگر سیاسی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)

چکیده

موضوع رهبری راهبردی که از ربع آخر قرن بیستم وارد حوزه رقابت رقابت های تجاری اداره شرکت ها گردید، به دلیل سرعت تحولات و اقتضایات جدیدی که در حوزه اداره کلان جامعه ایجاد کرد، راه خود را به حوزه سیاست هموار نموده است. زیرا احساس نیاز به رهبران قدرتمندی که بتوانند کشور را در عرصه های رقابتی داخلی و بین المللی بخوبی اداره کرده و تحولات لازم را در راستای پیشرفت آن ایجاد نماید، افزایش یافته است. در نتیجه ن ظریات مت عددی در غرب در این خصوص مطرح شده است که عموما ناظر بر عوامل موفقیت رهبر هستند. اسلام نیز اصل امانت و ولایت را دارد. سوال این است که بین دیدگاه های غربی و اسلامی در خصوص رهبری چه وجوه اشتراک و افتراقی وجود دارد در پاسخ، از روش تحقیق مقایسه ای استفاده کرده و به توصیف و مقایسه این دو نظام پرداخته، به این نتیجه رسییم که این دو علاوه بر تفاوت در مبانی و هدف در ویژگی هایی که برای رهبران نیز ذکر کرده اند با هم تفاوت دارند و در ذکر بسیاری از ویژگی ها برای رهبری نیز اتفاق نظر دارند.

کلیدواژه ها

رهبری، رهبر، ولایت، استراتژیک، رهبری راهبردی، مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.