مقایسه تاثیر آموزش احیای قلبی ریوی به روش بازی جدی در بستر گوشی هوشمند و شبیه سازی بر نگرش دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-5-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مراقبت های ویژه، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری

زهرا فارسی

دکترای تخصصی پرستاری (آموزش داخلی-جراحی)، دانشیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت جامعه

مریم نظام زاده

کارشناس ارشد پرستاری، مربی، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه پرستاری نظامی.

چکیده

مقدمه: انجام صحیح احیای قلبی ریوی به حدی ضروری است که اطلاع از آن می تواند به معنای نجات جان یک انسانباشد. به همین دلیل تاکید زیادی بر آموزش و تغییر نگرش افراد در زمینه احیای قلبی ریوی شده است.هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش احیای قلبی ریوی به روش بازی جدی در بستر گوشی هوشمند وشبیه سازی بر نگرش دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد.مواد و روش ها: این کارآزمایی کنترل شده تصادفی در سال 1397 انجام شد. 53 نفر از دانشجویان ترم اول دانشکدهپرستاری آجا به صورت نمون هگیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و یک گروه کنترل قرارگرفتند. ابزار پژوهش، پرسشنامه پژوهشگر ساخته نگرش بود که به صورت پیش آزمون و پ سآزمون بر روی هر سه گروهبه فاصله دو هفته اجرا شد. مداخله در گروه آزمون اول شامل آموزش احیای قلبی ریوی به روش شبیه سازی و در گروهآزمون دوم به روش بازی جدی در بستر گوشی هوشمند بود. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 23 استفاده شد. سطح معنی داری P< 0/05 در نظر گرفته شد. یافته ها: آزمون کروسکال والیس نشان داد که میانگین نمره نگرش قبل از مداخله در گروه شبیه سازی 5/81±24/56، در گروه بازی جدی. در بستر گوشی هوشمند 8/32±21/94 و در گروه کنترل 5/34±22/29بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (P=0/188). همچنین، آزمون آنوای یک طرفه نشان داد که دو هفته بعد از مداخله میانگین نگرش در گروه شبیه سازی 5/68±22/06، در گروه بازی جدی در بستر گوشی هوشمند 5/39±20/44 و در گروه کنترل 4/79±25/11 بود که از نظر آماری تفاوت معن یداری نداشت (P=0/69). نتایج آزمون ویلکاکسون نشان داد که در نمره نگرش دانشجویان در گروه آزمون اول (شبیه سازی) (P=0/123)، گروه آزمون دوم )بازی جدی در بستر گوشی هوشمند) (P=0/437) و گروه کنترل (P=0/227) قبل و بعد از مداخله تغییر معنی داری ایجاد نشد. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از این بود که آموزش احیای قلبی و ریوی به روش بازی جدی در بستر گوشی هوشمند و شبیه سازی با فاصله زمانی 2 هفته تاثیر معنی داری بر روی نگرش دانشجویان پرستاری ندارد. به نظر می رسد برای تغییر نگرش دانشجویان نیاز به استفاده طولانی مد تتر از روش های مختلف نوین آموزشی می باشد.

کلیدواژه ها

احیای قلبی و ریوی، آموزش، دانشجو، بازی، پرستاری، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.