بررسی علل استرس امتحان در دانش آموزان متوسطه شهرستان خدابنده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر عباسی

آموزش و پرورش استان زنجان،بخش بزینه رود- دانشجوی دکتری زبان شناسی همگانی

مریم حسینی زرین گل

آموزش و پرورش استان زنجان،بخش بزینه رود- آموزگار پایه ششم ابتدایی

چکیده

اکثر دانش آموزان در مدارس به ویژه در ایام امتحانات، دچار استرس و اضطراب می شوند که گاهی اوقات قادر نیستند از توانایی های خود به طور کامل جهت نیل به اهداف آموزشی و کسب نمره قابل قبول بهره ببرند..علل مختلفی باعث ایجاد استرس و اضطراب امتحان در دانش آموزان می شود. مقاله حاضر با رویکرد روان شناسی شناختی به بررسی عوامل ایجاد استرس امتحان در دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان خدابنده در استان زنجان و ارایه راه کارهای عملی پیشنهادی جهت رفع یا تقلیل این عوامل پرداخته است.بدین منظور تعداد 60 دانش آموز دختر مشغول تحصیل در مقطع متوسطه در سطح شهرستان انتخاب و پرسشنامه ای حاوی سوالات بسته پاسخ و باز پاسخ در مورد عوامل ایجاد استرس امتحان در میان آنان توزیع و تکمیل شد. نتایج نشان داد که تقریبا همه آزمودنی ها به نحوی استرس امتحان را تجربه کرده اند و از میان عوامل ایجاد استرس امتحان، ترس از عدم موفقیت به عنوان یک عامل فردی، که عوارض درونی و بیرونی بعدی برای دانش آموزان به دنبال خواهد داشت، به عنوان عامل اصلی انتخاب شد و انتظارات بیش از حد اولیا در رتبه دوم قرار داشت.لذا با توجه به نتایج جهت رسیدن به اهداف عالی آموزشی و تربیتی باید محیطی امن و نشاط آور در مدرسه فراهم شود والدین باید توجه کافی به توانایی ها، علایق، تغذیه و میزان مطالعه فرزندان خود داشته باشند و ، دبیران محترم نیز با ضمن اتخاذ روش های تدریس مناسب و همراهی و ایجاد همدلی با دانش آموزان، نسبت به طراحی سوالات استاندارد اهتمام ورزند و عوامل اجرایی نیز به سهم خود در برگزاری امتحانات و برقراری نظم همراه با نشاط کوشا باشند.

کلیدواژه ها

استرس امتحان، مدرسه، معلم، محیط، والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.