فرصت ها و آسیب های فضای مجازی بر دانش آموزان دبستانی در نظام آموزشی کشور ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پیش باز

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی دانشگاه شاهد- دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه شاهد

سولماز نورآبادی

استادیارگروه علوم تربیتی دانشگاه شاهد - استادیار گروه علوم تربیتی، رشته برنامه ریزی درسی

چکیده

شبکه های اجتماعی به سرعت در حال رشد و توسعه می باشند و در دو سال اخیر در کشورمان نیز در فضای اینترنت در تطابق با آداب و رسوم ایرانی و اسلامی این شبکه ها شکل گرفته و در حال رشد هستند. امروزه عضویت در شبکه های اجتماعی در کودکان نیز فراگیر شده است. در عصر حاضر گسترش و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات به گونه ای است که در هر کجای زندگی انسان جلوه حضور فناوری اطلاعات و ارتباطات به چشم می خورد. اینترنت و سرویس های ارایه شده در قالب آن در عین حال ابزار مفیدی برای کسب و تبادل اطلاعات است، اما می تواند مخرب نیز باشد. با گسترش یافتن قابلیت های فضای مجازی و شبکه ها در کشورمان و جذابیت گرایش به این فضا برای کودکان، لزوم بکارگیری فرصت هایی که این پدیده در پرورش کودکان می تواند در اختیار ما قرار دهد، بیش از پیش احساس شده است و در کنار آن ترس از تخریب مبانی اخلاقی و اجتماعی و نداشتن امنیت روانی فرهنگی ناشی از اطلاعات آلوده و مخرب از طریق فضای مجازی با توجه به پایین بودن سواد سایبری بسیاری از خانواده ها و عدم امکان نظارت آنان بر کودکان واکنش منطقی است. این مقاله با هدف بررسی فضای مجازی در دوره دبستان و اثرات آن در خانواده پرداخته است و در نهایت راهکارهای نوینی برای جلوگیری از تهدیدهای فضای مجازی در نظام آموزشی دوره دبستان پیشنهاد می کند تا دانش آموزان را برای جهان بسرعت در حال مدرنیزه شدن آماده نماید.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، نظام آموزشی، دانش آموز، خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.