بررسی رابطه بین سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات و خودکارآمدی رایانه ای با نقش میانجی گری انگیزش شغلی مربیان مدارس استثنایی استان مازندران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه محمدپور

آموزش و پرورش

چکیده

هدف از انجام این پژوهش تعیین رابطه بین سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات و خودکارآمدی رایانه ای با نقش میانجی گری انگیزش شغلی مربیان مدارس استثنایی استان مازندران بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی و همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه همه مربیان مدارس استثنایی استان مازندران هستند که تعداد آنها 939 نفر است. که از آن نمونه ای به تعداد 273 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، برای سنجش سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات از الگوی ISST، برای سنجش خودکارآمدی رایانه ای از مقیاس خودکارآمدی رایانه ای مورفی، کوور و اوون (1989) و برای سنجش انگیزش شغلی از پرسشنامه انگیزش شغل از دیدگاه کارکنان هاکمن و اولدهام استفاده شده است. پایایی پرسشنامه سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات بر اساس آلفای کرونباخ 0/78، پایایی پرسشنامه خودکارآمدی رایانه ای 0/74 و پرسشنامه انگیزش شغلی 0/78 شده است. برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار spss و Lisrel استفاده شد. نتایج آزمون فرضیه های فرعی تحقیق بر اساس مدل معادلات ساختاری نشان داد اثر جامعه اطلاعاتی، ابزار اطلاعاتی ، پردازش اطلاعات بر انگیزش شغلی اثر معنی داری دارد. ولی اثر مدیریت اطلاعات بر انگیزش شغلی معنی دار نشده است. اثر انگیزش شغلی بر خودکارآمدی رایانه ای معنی دار شده است بنابراین انگیزش شغلی نقش میانجی در تاثیر جامعه اطلاعاتی ، ابزار اطلاعاتی، پردازش اطلاعات بر خودکارآمدی رایانه ای دارد.

کلیدواژه ها

سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات، خودکارآمدی رایانه ای، انگیزش شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.