سال انتشار: 1388
کد COI مقاله: ICWR01_006
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 2,054
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی پدیده نشست زمین ناشی از استحصال بی رویه آبهای زیرزمینی (مطالعه موردی: دشت ابرکوه در استان یزد)
چکیده مقاله:
نشست زمین (subsidence) که همان پایین افتادن ناگهانی تراز سطح زمین از سطح نرمال اولیه است، بدلیل ایجاد تغییراتی است که در لایههای زیرین زمین رخ میدهد. دلایل عمده نشست ناشی از فعالیتهای انسانی شامل مواردی از قبیل پمپاژ آب، نفت و گاز از منابع زیرسطحی، انحلال و تخریب آبخوانهای سنگ آهکی (sinkhole)، تخلیه و فروپاشی معادن زیر زمینی، زهکشی خاکهای آلی و مرطوبسازی خاکهای خشک در مناطق بیابانی و ذاتاً خشک است. در برخی از مناطق ساحلی نیز جزر و مد دریا عامل نشست زمین تلقی میگردد. این پدیده (فرونشت زمین) مسائل و مشکلات عدیدهای را ایجاد مینماید که عمدتاً شامل تغییرات ارتفاعی و شیب در بستر رودخانهها، کانالها و زهکشها، تخریب پلها، راهها، ریلهای آهن، فاضلابها، کانلها و لویها، تخریب ساختمانها و امکان خصوصی و عمومی و نیز ریزش جداره چاهها به خاطر ایجاد نیروهای ناشی از فشرده شدن مواد دانهریز آبخوانها پس از خالی شدن از آب میباشد. اکنون افزایش تقاضای برداشت از آبهای زیرزمینی بدلیل توسعه اراضی کشاورزی و محدودههای شهری خصوصاً در مناطق خشک و نیمهخشک یک چالش جدی شده است. در ایران نیز استحصال بیرویه آب زیرزمینی با اهداف استفاده در صنعت، کشاورزی و دام منجر به تخلیه سریع این منبع با ارزش در برخی از مناطق کشور گردیده است. در مقاله حاضر سعی شده است که ارتباط بین افت سطح ایستایی با تغییرات صورت گرفته در روی زمین و علیالخصوص پدیده نشست در مقیاس محلی و منطقهای بررسی گردد. به منظور بررسی این ارتباط، یکی از دشتهای مهم استان یزد (ابرکوه) انتخاب و سپس مشاهدات و مطالعات صحرایی در مناطقی که پدیده نشست رخ داده است متمرکز شد. همچنین اطلاعات مربوط به چاهها، میزان آبدهی، پمپاژهای صورت گرفته، سطح ایستایی و میزان افت آن در طی سالیان اخیر نیز جمعآوری گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که نشست زمین عمدتاً در نقاطی رخ میدهد که اولاً آبخوانها در سازندهای نرم و سست واقع شدهاند و ثانیاً استحصال آب زیرزمینی از آنها بیرویه و بیش از مقدار تغذیه آنها در طول سال میباشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICWR01_006 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/82980/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ملکی نژاد، حسین و پورمحمدی، سمانه،1388،بررسی پدیده نشست زمین ناشی از استحصال بی رویه آبهای زیرزمینی (مطالعه موردی: دشت ابرکوه در استان یزد)،اولین کنفرانس بین المللی منابع آب با رویکرد منطقه ای،شاهرود،https://civilica.com/doc/82980
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، ملکی نژاد، حسین؛ سمانه پورمحمدی)
برای بار دوم به بعد: (1388، ملکی نژاد؛ پورمحمدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- مدلسازی عددی نشست منطقه ای در اثر نوسانات سطح آب زیرزمینی با روش اجزاء محدود [مقاله کنفرانسی]
- ملکی نژاد، حسین(1380): مطالعه تامین آب روستاهای شرق ابرکوه و ...
- کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در تهیه نقشه های آسیب پذیری سفره آب زیرزمینی (مطالعه موردی دشت قزوین) [مقاله کنفرانسی]
- پهنه بندی پتانسیل آبهای سطحی و زیرزمینی حوزه آبخیز زنجانرود بااستفاده از(GIS) [مقاله کنفرانسی]
- فرو نشست زمین در اثر افت سطح آب زیرزمینی در دشت رفسنجان [مقاله کنفرانسی]
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارزیابی هیدروژیوشیمی کیفیت آب زیرزمینی دشت ابرکوه، استان یزد
- برآورد عددی و تحلیلی نشست سطح زمین ناشی از تونلسازی با سپر تعادلی (مطالعه موردی؛ خط هفت متروی تهران)
- بررسی عوامل موثر بر تغییر اقلیم با تاکید بر بحران آب و راهکارهای تخفیف آن
- بکارگیری روش نوین الکترومغناطیس در بررسی امکان تغذیه واداری آبخوانهای ساحلی
- بررسی استوکستیک تراز آب دریاچه ارومیه با استفاده از شاخص Hurst ومدلهای ARMA
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- احداث سدهای خاکی راهکاری برای جلوگیری ازاتلاف و بهینه سازی و ارتقای بهره وری از منابع آب سطحی برای گسترش فعالیتهای کشاورزی (مطالعه موردی استان زنجان)
- استفاده از پلیمر فرا جاذب آبPR 3005 A جهت موفقیت برنامه های آبیاری در مناطق خشک و نیمه خشک
- نگرشی بر اسراف و ضایع نمودن منابع آب کشور در مراحل تولید و مصرف محصولات کشاورزی
- نگرشی دوباره بر پژوهشهای بازده آبیاری در جمهوری اسلامی ایران
- مدیریت تقاضای منابع آب در کشور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- مدیریت منابع و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش معدن و صنایع معدنی ایران (بخش اول)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه نحوه واگذاری اموال، تاسیسات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب»
- بررسی تاریخی صنعت آب و مسائل حقوقی آن
- اصلاحات نهادی به منظور ارتقای ظرفیت سیستم حکمرانی آب برای انطباق با شرایط جدید آبی (۲)
- آسیب شناسی حوزه قانونگذاری ایران از منظر سازوکارهای تاثیرگذار بر منابع آب (۱)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.