رخداد مسمومیت مزمن با سلنیوم در اسب های استان تهران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره بین المللی سلامت و صنعت اسب
- کد COI اختصاصی: IHHIC01_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2395
نویسندگان
گروه علوم درمانگاهی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دامپزشک، متخصص بالینی بهداشت و بیماری های اسب، تهران، ایران
دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
سلنیوم یک عنصر جزیی و ریزمغذی ضروری برای سلامتی اسب است که نقش بسزایی در رشد و باروری دارد و در عملکرد مناسب سیستم ایمنی بسیار مهم است. با این حال، سطوح بالای سلنیوم می تواند برای حیوانات سمی باشد. در اواخر بهار 1396 در یکی از اسبداری های استان تهران در 2 راس مادیان و 1 راس نریان موارد مشکوک به مسمومیت با تظاهرات جلدی مشاهده شد. نشانه های ابتدایی شامل آلوپسی در ناحیه دم و یال و شکنندگی موها در اسب ها بود. رشد غیر طبیعی دیواره سم و لنگش خفیف از سایر نشانه های بیماری بود. با توجه به سابقه و نشانه های بالینی مسمومیت با سلنیوم محتمل ترین تشخیص بود. برای جستجوی چگونگی دسترسی دام ها به سلنیوم، بازدید از کل باشگاه سوارکاری از جمله محل های نگهداری علوفه، آبشخور، دیواره های چوبی اصطبل، خون سم مربوطه نمونه گیری بعمل آمد. میانگین غلظت سلنیم خون در اسب های مبتلا ppm 0/44 بود. باتوجه به اینکه غلظت سلنیوم خون اسب بطور معمول ppm 0/25-0/17 است و غلظت سلنیوم خون بیشتر از ppm 1/1 سمی است. میانگین غلظت سلنیوم سم ppm 5/61 و با دامنه ppm 4/95-6/15 بود. محدوه طبیعی میانگین غلظت سلنیوم سم از ppm 1/2-0/6 می باشد و غلظت بالای بالای 5 سمی است. غلظت سلنیوم در چوب ppm 1/7 بود. براساس سابقه، نشانه های بالینی و سم شناسی وقوع مسمومیت با سلنیوم در این گله قطعی و منبع مسمومیت چوب موجود در دیواره اصطبل تعیین گردید.کلیدواژه ها
سلنیوم، مسمومیت، اسبمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.