فرصت ها و تهدیدهای مشاغل خانگی در کسب و کار الکترونیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBTU02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی امامی قوچان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت،دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه مدیریت، دانشکده مهندسی پیشرفت، گروه مدیریت انتقال، تهران، ایران

فروزان سروی بازخانه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان ، ایران

چکیده

کسب و کار الکترونیکی در یک تعریف ساده واژهای به معنی انجام کسب و کار با استفاده از ارتباطات راه دور و ابزارهایمرتبط است. تجارت الکترونیک از این دست دارای مفهومی کوچکتر و محدودتر نسبت به کسب و کار الکترونیکی است. درتجارت الکترونیک حتما باید بین دو طرف پول رد و بدل شود (تا به مفهوم تجارت برسیم) ولی در کسب و کار الکترونیک لازمنیست پولی مبادله گردد. به عنوان مثال دادگاهی که در آن محاکمه از طریق فضای اینترنتی انجام می گردد کسب و کارالکترونیک محسوب میشود. کسب و کار الکترونیک تعاریف متعددی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود: کسب وکار الکترونیک وسیله ای که مسیر رسیدن بنگاه ها و مشاغل خانگی زودبازده به بازار را هموار می سازد. مسیری که مشتریان درآنجا اقدام به خرید کالا و خدمات می کنند؛ کسب و کار الکترونیک وسیله ای است که به استفاده کنندگان آن امکان رسیدنبه مشتریان موثر و کارآمد را فراهم می سازد؛ کسب و کار الکترونیک توانایی هدایت تجارت از طریق شبکه های الکترونیک نظیراینترنت و شبکه جهانی است . امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسرجهان محسوب می گردند. قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آنها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسیولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهنو اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقالتجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و... اشاره نمود. امروزه پیشرفت روزافزون جهان شیشه ای ما به دلیل تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات و ایجاد مشاغل جدید و استفاده از IT ، مردمان کشورمان را نیزبه استفاده بیشتر از این علم روز و بدون محدودیت زمانی و مکانی ترغیب نموده است تا ضمن تسهیل امور شخصی، با ایجادمشاغل خانگی در محیط گرم و صمیمی خانواده های ایرانی با استفاده از حداقل یک دستگاه رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز،به انجام کسب و کارهای گوناگون الکترونیکی پرداخت. در دنیای امروز استفاده از فناوری اطلاعات به دلیل تاثیر شگرف آن بربهره وری مشاغل گوناگون و افراد اجتناب ناپذیر است لذا در این مقاله، سعی شده است، فرصت ها و تهدیدهایی که اینترنتبرای کسب و کار الکترونیکی ایجاد کرده بپردازیم.

کلیدواژه ها

کسب و کار الکترونیکی، مشاغل خانگی، فناوری اطلاعات، IT ، تجارت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.