بررسی تاثیر مکانیزم های اجتناب مالیات بر بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و نهمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF12_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیدا باورساد

کارشناس ارشد حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، ایران

سیدعلی واعظ

استادیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت، اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز ، ایران

چکیده

با توجه به اینکه هزینه مالیات؛ سود شرکتها را کاهش میدهد، بسیاری از شرکتها به میزان زیادی فعالیتهای اجتناب از پرداخت مالیات را با هدف کاهش درآمد مشمول مالیاتشان به کار میبرند. از سوی دیگر، اصلی ترین عاملی که هر سرمایه گذار در تصمیم گیری های خود مورد توجه قرار می دهد بازده سهام است. در واقع، سرمایه گذاران طالب بیشترین منافع البته با توجه به ملاحظات ریسک میباشند. لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر مکانیزمهای اجتناب مالیاتی بر بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. آزمون فرضیه ها از طریق رگرسیون چندمتغیره و به روش حداقل مربعات معمولی (OLS) باچیدمان دادهای تلفیقی و برای دورهی زمانی 1387 تا 1393 با استفاده از اطلاعات 160 شرکت منتخب به روش نمونهگیری حذف سیستماتیک انجام شده است.یافته های این پژوهش نشان داد که معیارهای نسبت هزینه مالیات به سود قبل مالیات، نسبت مالیاتهای نقدی پرداخت شده به سود قبل مالیات و مدیریت مالیاتی تاثیر منفی و معنی داری بر بازده سهام داشته و باعث کاهش آن میشوند ولی رابطه معناداری بین معیار تفاوت سود حسابداری و سود مشمول مالیات با بازده سهام مشاهده نشد. به عبارتی بازار به سیاست های مالیاتی شرکتها واکنش نشان می دهد و با واکنش منفی شرکت هایی را که رویه متهوران های در پیش گرفتند، جریمه مینمایند. به طور کلی نتایج این پژوهش مبین این واقعیت بود که طرحهای اجتناب مالیاتی از آنجایی که معمولا منجر به عدم شفافیت مالی میگردد؛ میتواند باعث کاهش بازده سهام و در نتیجه خطر ریزش و سقوط قیمت سهام شود.

کلیدواژه ها

اجتناب از مالیات، مالکیت نهادی، مالکیت مدیریتی، استقلال هییت مدیره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.