عوامل موثر بر افزایش بهره وری نیروی انسانی بر اساس مدل هرسی و گلداسمیت (مدل آچیو) (مطالعه موردی: سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مدیریت و اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: IECONF01_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جلالی زمانی

گروه مدیریت، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

هادی همتیان

گروه مدیریت، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: یکی از مهمترین اهداف در هر سازمان ارتقاء سطح بهره وری آن است و با توجه به اینکه انسان در ایجاد بهره وری نقشی محوری دارد درخواست های او در سازمان اثری کلیدی بجا می گذارد. در این میان نیروی انسانی توانا هم به عنوان سرمایه اصلی در هرمجموعه و هم به عنوان بکارگیرنده دیگر منابع و امکانات، جایگاهی ویژه به خود اختصاص داده است. روش: جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان مدیریت امور مالی سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه اطلاعات مورد نیاز در ارتباط با متغیرهای پزوهش بدست آمده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های خام با استفاده از نرم افزار آماری spss، تحلیل رگرسیون و همچنین تست فریدمن به آزمون فرضیه های پژوهش پرداخته شده است. جمع آوری داده ها در طی سال 1396 می باشد که از پرسشنامه بهره وری جهت سنجش بهره وری سازمان انگیزش، اعتبار و محیط) بر افرایش بهره وری کارکنان استفاده شده است. نتیجه گیری: مهمترین اهرم اصلی در افزایش و کاهش بهره وری سازمان ها عامل نیروی انسانی می باشد. لذا از جایگاه ویژه ای در بهبود بهره وری برخوردار بوده و باید مورد توجه ویژه مدیران قرار گیرد. میزان بهره وری نیروی انسانی در سازماندر سطح متوسط می باشد و باستتثناء متغیرهای توانایی، ارزیابی و محیط بین کلیه متغیرهای دیگر با بهره وری کارکنان ارتباطا معنا داری وجود دارد. همچنین متغیر اعتبار کمترین تاثیر و متغیر محیط بیشترین تاثیر را بر بهره وری کارکنان دارد.

کلیدواژه ها

نیروی انسانی، بهره وری، بهره وری نیروی انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.