سیری در اندیشه نظریهپردازان جهت شناخت مفهوم کالبدی- بصری منظر شهری مبتنی بر تعامل انسان و محیط

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پیشرفت های اخیر در مهندسی و علوم نوین
  • کد COI اختصاصی: DESCONF01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ضرغامی

استاد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

جمال الدین مهدی نژاد

دانشیار، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

علی شرقی

استادیار، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

فایزه اسدپور

دانشجوی دکتری معماری دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

امروزه منظر شهرها با مطرح شدن نگرشهای جدید، مخصوصا رویکردهای تعاملی و توجه به تاثیرات متقابلمحیط بر انسان و انسان بر محیط اهمیت بیشتری یافته است، چراکه به مردم کمک می کند بدانند در کجاهستند و چگونه محیط را بخوانند تا به نحو مطلوبتری فعالیت هایشان را تنظیم کنند و حتی میتواندخاطرات جمعی و ارتباطات گروهی را افزایش دهد. در طراحی شهری و در فرآیند بهبود کیفیت محیط،ارتقا کیفیت بصری -کالبدی عرصه های عمومی شهر از جایگاه والایی برخوردار است. لذا طراحی آگاهانه وحفاظت از محورهای دید به سوی ارزش های شاخص بصری، در ارتقاء کیفیت بصری-کالبدی عرصه هایعمومی، نقش غیر قابل انکاری دارد. لذا در این پژوهش که از نوع توصیفی –تحلیلی بوده با مطالعه اسنادیو کتابخانه ای سعی در بررسی تحقیقات پیشین و تحلیل دیدگاه های نظریه پردازان، پژوهشگران و جوامعبین المللی در خصوص ارتباط انسان و محیط و تعامل بین این دو عنصر در جهت شناخت مولفه های موثرکالبدی- بصری منظر شهری داشته است و این نتیجه حاصل گردید که؛ وجود دید و منظر به عناصرکالبدی میتواند به ارزشمندی بافت های شهری و غنای ارزشمند اجتماعی و اقتصادی شهر منجر گردد وتاثیر به سزایی در خوانایی، جهت یابی و ایجاد خاطره و هویت برای تمام افراد گذارد.

کلیدواژه ها

منظر، منظر شهری، کیفیت کالبدی، کیفیت بصری، محیط انسان ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.