الگوی شایستگی حرفه ای ناظران و ارزیابان آموزش عالی مهارتی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی
- کد COI اختصاصی: THCD05_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1077
نویسندگان
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
در دهه های اخیر پیرو شرایط به وجود آمده از جهانی شدن و نیز تغییرات درونی نظام های آموزش عالی، ارزیابی و تضمینکیفیت از اهمیت قابل ملاحظه ای در سیاست گذاری ها برخوردار شده است. در این راستا، رویکردها و الگوهای متنوعی برایتضمین کیفیت مورد استفاده قرار می گیرد که مبتنی بر عملکرد و قضاوت ارزیابان و ناظران می باشد و براین اساس کیفیتفرایندهای ارزشیابی وابستگی شدیدی به افراد و متخصصان دست اندرکار در این فرایندها دارد. بنابراین یکی از مسایل اساسیشناسایی شایستگی های حرفه ای ناظران و ارزیابان آموزش عالی می باشد. پژوهش حاضر از نوع اسنادی بوده که با استفاده ازروش مطالعات کتابخانه ای جهت شناسایی شایستگی های ناظران و ارزیابان آموزش عالی مهارتی با تاکید بر دانشگاه جامععلمی کاربردی انجام گرفت. در نهایت الگویی با پنج نوع شایستگی اصلی و 18 شایستگی فرعی شامل 1. اصول حرفه ای پایه(اخلاق، صداقت و درستکاری و امانت داری؛ رعایت حقوق و حریم افراد؛ آگاهی و رعایت استانداردها، قوانین و مقرراتنظارت و ارزیابی؛ حفظ محرمانگی و رازداری؛ هوشیاری و دقت) 2. مهارت های فنی ارزیابی (رعایت و تضمیناستانداردهای کیفیت؛ تعریف اهداف و طراحی نظارت و ارزیابی، رویکردها و روشهای نظارت و ارزیابی و گردآوری وتحلیل داده ها؛ گزارش نتایج و یافته ها، نتیجه گیری و ارایه راهکار/پیشنهاد) 3. مهارت های مدیریتی (برنامه ریزی؛ هماهنگی؛ اتخاذ تصمیمات متناسب با نتایج ارزیابی) 4. مهارتهای بین فردی (مهارت های انتقال و به اشتراک گذاری دانش؛ مهارت هایمذاکره؛ مهارت های تسهیل گری؛ مهارت های ارتباطی) 5. ترویج فرهنگ یادگیری و یاددهی اهمیت ارزیابی و نظارت درفرایندها (تلفیق و بکارگیری ارزیابی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها به عنوان یک عنصر حیاتی؛ بهره گیری ازرویکردهای ارزیابی کاربردمحور) ارایه گردید.کلیدواژه ها
شایستگی حرفه ای، ناظران، ارزیابان، آموزش عالی مهارتیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر طلاق بر افت تحصیلی دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم دبیرستان های استان کردستان، شهرستان بیجار
- مقایسه دانش آموزان دوزبانه و تک زبانه:تاثیرات زبانی بر ابعاد مختلف شناختی،هیجانی و تحصیلی
- مدیریت زمان در برنامهریزی آموزشی دانشگاهی و اثرات آن بر عملکرد تحصیلی دانشجویان
- بررسی تاثیر افسردگی و اختلالات افسردگی بریادگیری کودکان شهرستان دزفول
- نقش اعتمادسازی در افزایش کارایی مربیان پرورشی و تاثیر آن بر دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.