کاربرد راکتور UASB برای تصفیه بی هوازی فاضلاب کارخانه های تولید خمیرمایه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سیفی

مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تب

سیروس ابراهیمی

مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تب

چکیده

در این تحقیق عملکردیک راکتور Upflow Anaerobic Sludge Blanket جهت تصفیه بی هوازی فاضلاب کارخانه خمیر مایه تبریز مورد بررسی قرار گرفت . راکتور UASB با حجم 6 لیتر با استفاده ازیک لجن لختهای با غلظت جامدات معلق فرار g/l (VSS) 56/6 در دمای 35±°2 راه اندازی شد در طی مرحله راه اندازی راکتور، زمان ماند، غلظت COD ورودی و سرعت بار آلی به ترتیب دریک روزmg/L 2000 و Kg COD/m3.day 2 ثابت نگه داشته ش د . پس از مدت 150 روز تشکیل لجن گرانولی در راکتور مشاهده شد و راندمان حذف COD، در حدود 60-50% حاصل شد . بعد از مدت حدود 200 روز لجن کاملا گرانولی در را کتور توسعهیافت که باعث افزایش راندمان راکتور به میزان 75-70% در بار آلی COD/m3.day kg 12 , زمان ماند هیدرولیکی 12 ساعت شد . در این تحقیق تأثیر افزایش زمان ماندهیدرولیکی و همچنین بار ورودی بر روی میزان حذف COD و گاز تولیدی مورد مطالعه قرار گرفت .ماکزیمم سر عت حذف برای این راکتور در بار آلی Kg COD/m3.day 26/6 با درصد حذف % 58 در زمان ماند هیدرولیکی 12 ساعت بدست آمد

کلیدواژه ها

تصفیه بیهوازی، فاضلاب خمیر مایه، راکتور UASB ، ملاس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.