روشهای معمول نگهداری مواد غذایی در بین مردم شهر سبزوار
محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 908
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH12_083
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1388
چکیده مقاله:
غذاهای ناسالم علت بسیاری از بیماریها و مرگ و میر در سراسر جهان و مخصوص کشورهای در حال توسعه می باشد.ی برآوردهای سازمان بهداشت جهانی در سال 1990 ، سالیانه حدود سه میلیون کودک زیر 5 ساله به دلیل ابتلا به بیماری اسهال جان می سپارند که حدود 70 % این مرگ و میرها ناشی از آلودگی غذایی است . در این میان نگهداری صحیح مواد غذایی نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی و فساد آن دارد. روش پژوهش : دریک مطالعه توصیفی ” مقطعی، تعداد 200 شهروند سبزواری (زن) به طور تصادفی از مناطق مختلف شهر بر اساس نمونه گیری خوشه ای، انتخاب شدند . بعد از کسب موافقت از ایشان، اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه و مصاحبه اخذ گردید. داد هها از طریق SPSS تجزیه و تحلیل گردید. در این پژوهش، 25/9% شرکت کنندگان مجرد و 74/1% آنها متاهل بودند. 64/3 آنها کارمند، 35% آنها خانه دار بودند . نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که % 80 شرکت کنندگان معتقد بودند که بهترین روش نگهداری شیر، جوشاندن آن و سپس نگهداری آن دریخچال می باشد و در میان مردم سبزوار مصرف شیر استریلیزه یا شیر خشک مرسوم نمی باشد . بهترین روش نگهداری گوشت را انجماد میدانستند 78 % و % 42 شرکت کنندگان، نان مازاد مصرفی روزانه را در معرض هوا خشک می کردند .18/8% نان مصرفی را دریخچال با فریزر نگهداری می کردند وبقیه، نان مصرفی را روزانه تهیه نموده و با نگهداری در نایلون دور از هوا، تازه نگه می داشتند. بهترین روش نگهداری لبنیات (شیر، کره، پنیر و کش ک ) را استفاده ازیخچال ذکر کرده اند (% 95 ) برای نگهداری سبزیجات ازیخچال 82% ) ، تهیه ترشی و شوری (% 45 ) و به صورت خشک (% 23 ) ذکر شده است . % 3 میوه ها را دریخچال و % 4 از میوه های خشک ) شده استفاده می کردند . 71 % مردم گوشت را به صورت منجمد و 3% بصورت سرخ شده و 16 % بصورت روزانه گوشت تازه تهیه می کردند. روش انجماد و استفاده ازیخچال مرسوم ترین روشهای نگهداری مواد غذایی در سبزوار می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رمضانعلی خمیرچی
مربی و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سبزوار مهندسی
اکرم کوشکی
عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار دکتری تغذیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :