نقش توزیع تسهیلات اعطایی بانکها در رشد اقتصادی ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه اقتصادی، دوره: 18، شماره: 69
- کد COI اختصاصی: JR_JOER-18-69_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 982
نویسندگان
استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی،
دانشیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی،
دانشجوی ارشد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی،
چکیده
دبیات اقتصادی از ابعاد مختلفی توسعه مالی را مورد موشکافی قرار داده است؛ در این راستا، آنچه در خصوص نظام های مالی بانک محور اهمیت می یابد، توزیع تسهیلات اعطایی بین بخشهای اقتصادی است. در واقع در بازارهای غیررقابتی با ویژگی اطلاعات ناقص و ناکامل هر نوع توزیع تسهیلات که برمبنای حداکثرسازی سود بانک ها صورت می گیرد لزوما به حداکثرساز ی منافع جمعی منجر نمی شود و می تواند تبعات منفی برا ی کلیت جامعه داشته باشد. با توجه به ا ین موضوع، مقاله حاضر به دنبال بررسی نقش توزیع تسهیلات بانکی بین بخش های اقتصادی بر رشد اقتصادی در ایران است. برای این منظور، با استفاده از داده های سری زمان 1363-1394 و روش خودهمبسته با وقفه توزیعیARDL بهره جسته است. نتا یج نشان می دهد ضر یب لگار یتم شاخص توسعه مالی نسبت مانده تسهیلات کل به تولید ناخالص داخلی در کوتا ه مدت و بلندمدت مثبت و معنادار حاصل شده است که نشانگر نقش مثبت توسعه مال ی در رشد اقتصاد ی است. در طرف مقابل ضریب لگاریتم شاخص نسبت مانده تسهیلات تولیدی به غیرتولیدی نیز در کوتاه مدت و بلندمدت مثبت و معنادار حاصل شد ه است که نشا ندهنده اثر مثبت تسهیلات تولیدی است. به بیان دیگر، افزایش تسهیلات بانکی نسبت به GDP اثر مثبت روی رشد اقتصادی دارد،اما هرچه گرایش این تسهیلات به سمت تسهیلات تولیدی باشد، رشد اقتصادی بیشتر تحت تاثیر مثبت قرار خواهد گرفت.کلیدواژه ها
توسعه مالی، مانده تسهیلات بانکی، بخشهای اقتصاد ی، رشد ( ARDL) اقتصادی، الگوی خودهمبسته با وقفه توزیعیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.