نقش برنامه ریزی در توانمندسازی اقتصادی اجتماعی روستاییان مطالعه موردی : (روستای برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال با رویکرد حمایت از کسب و کار ایرانی
  • کد COI اختصاصی: SMAISRE02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عزیزی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

ولی خلیلی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

این پایان نامه به موضوع نقش برنامه ریزی در توانمندسازی اقتصادی اجتماعی روستاییان در روستای برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ می پردازد. سوالی که موجب شکل گیری علاقه مندی ما به این موضوع شد همانا به تفاوتهایی مربوط می شد که ما در مطالعات اکتشافی خود در خصوص میزان وضعیت اجتماعی و اقتصادی برخورد کرده بودیم و سعی کردیم آن را در میان روستاییان این روستا مطالعه و مستندسازی کنیم. چارچوب تیوریک این طرح بر اساس پارادایم جدید فقر به عواملی(جنسیت و در پی آن ، محرومیت از منابع، نظریه حمایت) که در تایید محرومیت روستاییان مطرح شده پرداخته است.این تحقیق به روش پیمایشی انجام شده و جامعه آماری آن روستاییان نیازمند تحت پوشش می باشند که تعداد آنها برابر با 1300 نفر بوده و از بین آنان 150 نفر با استفاده از فرمول نمونه گیری n=z2pq/d2تعیین و بصورت خوشه ای چند مرحله ای پاسخگویان از چند روستا بصورت تصادفی ساده انتخاب گردیده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته (با قابلیت اعتماد R> .70 )بوده که داده های جمع آوری شده در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند و ما بخشی از نتایج آن را در این پایان نامه منعکس کرده ایم. برای پاسخ به این سوال فرضیاتی را با قلمرو موضوعی حرفه آموزی ، سطح فقر، حمایتهای دولتی، وضعیت شغلی و وضعیت مالی مطرح کردیم، سپس برای آزمون این فرضیات از روش پیمایشی(آزمونهای کای اسکوایر و تحلیل مسیر) استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که بر اساس سنجش، حرفه آموزی در سطح((0/01، فقر ، حمایتهای دولتی ، وضعیت شغلی ، وضعیت مالی در سطح (0/0001) بر وضعیت اجتماعی اقتصادی روستاییان تحت حمایت تاثیر گذار می باشد.

کلیدواژه ها

وضعیت اجتماعی و اقتصادی، روستاییان نیازمند ، توانمند سازی، فقر، حمایت های دولتی، حرفه آموزی، وضعیت مالی ، دسترسی به شغل های کلیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.