بررسی عوامل موثر بر مشارکت زنان سرپرست خانوار به پذیرش اشتغال در حوزه مشاغل خانگی (مطالعه موردی: استان کهگیلویه و بویراحمد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت و اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: RMCE01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد باقری

استادیار گروه اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران ایران

محبوبه رضایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج.

چکیده

یکی از عرصه های تحول زندگی اجتماعی در عصر جدید، تغییرات و تحولات در زندگی زنان است. این تغییرات و تحولات خود دامنه وسیعی را از تغییر باورها و انگاره های اجتماعی درباره زنان تا تغییر نقش های فردی، خانوادگی و اجتماعی در بر می گیرد. اشتغال زنان در میان این تحولات اهمیت و نقش ویژه ای دارد. یکی از وجوه اهمیت موضوع اشتغال زنان، تاثیرات عینی و مشهود آن در عرصه اجتماعی از یک سو، و عرصه های فردی از سوی دیگر است. این ویژگی مهم موجب شده است اشتغال زنان به مقوله ای تبدیل گردد که ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی دارد. در این مطالعه سعی در تحلیل عوامل موثر بر پذیرش اشتغال در حوزه مشاغل خانگی توسط زنان سرپرست خانوار در استان کهگیلویه و بویراحمد و به طور خاص شهر یاسوج طی الگوی اقتصاد سنجی و رگرسیونی لاجیت بوده ایم. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار Microfit الگوهای مورد نظر برآورد شدند. نتایج برآورد الگوی لاجیت نشان می دهد که رابطه معناداری بین متغیرهای سطح درآمد، سن، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال و میانگین هزینه های زندگی با احتمال پذیرش اشتغال در حوزه مشاغل خانگی وجود دارد. همچنین بر اساس آزمون t رابطه معناداری بین متغیرهای اندازه خانوار و استقلال مالی خانوار با احتمال پذیرش اشتغال در حوزه مشاغل خانگی پیدا نشد.

کلیدواژه ها

استان کهگیلویه و بویراحمد، شهر یاسوج، مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار، الگوی لاجیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.