سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: MTMAYBOD05_054
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 768
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سیر تحول و تاریخچه رصدخانه ها در ایران
چکیده مقاله:
انسان خردمند از آغاز پیدایش بر زمین، کنجکاوانه آسمان را نگریست. او دریافت که خورشید این زمین را روشن و گرم میکند و تاریکی و سرما و ترس را از میان برمیدارد. نیاز به روشنی و گرمی و آرامش سبب شد که با کشف آتش بر تاریکی شب غلبه کند، هرچند روشنایی آتش نتوانست فکر او را از نقاط نورانی در آسمان منحرف کند. اثر خورشید بر زمین به صورت روشنایی و گرمی و رشد گیاهان و تغییر ماه و دیدن ستاره ها کم کم او را بیش از پیش متوجه آسمان کرد و چون نتوانست به راحتی از کنار این عظمت بگذرد، این احساس و اندیشه برایش باور شد که آسمان در زندگی او تاثیرگذار است و سرنوشت در آسمان رقم میخورد. پیش از بنای رصدخانه های مهم جهان، رصدخانه به مکانی گفته میشد که در آن با نصب برخی وسایل نجومی مورد نیاز، رصد خورشید، ماه، کواکب و سایر اجرام سماوی صورت میگرفت.رصد خانه برای ایرانیان باستان بیشتر حکم زمان سنج یا شاخص خورشیدی بوده تا به کمک آن بتوانند حساب سال و ماه خویش را داشته باشند، بطوریکه حتی وقتی بنای ارزشمند تخت جمشید را از جنبه نجومی بررسی می کنیم در کهن ترین بخش صفه تخت جمشید، آنجا که داریوش دستور نخستین ساختمان را در سال 85 قبل از میلاد داد و اکنون تالار شورا خوانده می شود، محل و نشانه انجام گرفتن اولین رصد پرتو خورشید در بامداد نخستین روز فروردین ماه است.هدف عمده این پژوهش بررسی تاریخچه تاسیس رصدخانه ها و ابزارهای نجومی در ایران می باشد. روش تحقیق در این پژوهش بر اساس روش توصیفی– تحلیلی و به صورت کتابخانه ای است. که در مرحله مطالعات کتابخانه ای از کتاب ها، مقالات و پژوهش های مرتبط با موضوع تحقیق استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MTMAYBOD05_054 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/818201/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری زاده مالمیری، احسان و رحمانی قصبه، محمد و میرحسینی، سیدمجتبی،1397،سیر تحول و تاریخچه رصدخانه ها در ایران،پنجمین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در عمران،معماری و شهرسازی،میبد،https://civilica.com/doc/818201
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، جعفری زاده مالمیری، احسان؛ محمد رحمانی قصبه و سیدمجتبی میرحسینی)
برای بار دوم به بعد: (1397، جعفری زاده مالمیری؛ رحمانی قصبه و میرحسینی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طراحی رصد خانه و مرکز علمی و ضرورت ایجاد بر توسعه علمی و فرهنگی کشور
- واکاوی بناهای اخترشناسی،از گذشته تا امروز،با تاکید بر آسمان نما
- کنکاشی پیرامون ضوابط و معیارهای معمارانه برای انتخاب مکانی مناسب برای رصدخانه
- کلیاتی درباره علم نجوم و رصدخانه
- بررسی مرکز علوم و ستاره شناسی در ایران با تاکید بر معماری و مکانیابی (مورد مطالعه: مراکز تحقیقاتی نجوم)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- کاربرد سنگ در محیط های شهری و تأ ثیر آن بر زیبایی شهر ها
- تلفیق سوانح طبیعی در طرح ریزی کالبدی ملی
- چگونگی شکل گیری مجموعه زیستی رستم آباد بعد از وقوع زلزله خرداد 1369 و اصول طراحی توسعه آن
- نقش فرم، الگو و اندازه شهر در کاهش آسیب پذیری از زلزله
- بررسی آسیب پذیری فرم شهر تهران به هنگام وقوع زلزله
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- معماری بناهای سیاسی در جمهوری اسلامی ایران (تعاریف، نظریه ها و پیشینه موضوع در ایران معاصر)
- مطالعه جریان رودخانه در اطراف پلهای واقع در کانال مرکب
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸(گزارش اول) سیل گلستان - گزارش کارگروه مخاطرات بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش دوم) سیل دروازه قرآن شیراز- گزارش کارگروه مخاطرات
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش چهارم) بررسی آسیبهای راه و ابنیه فنی- گزارش کارگروه حمل و نقل و ابنیه فنی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.