بررسی رابطه بین سخت رویی روانشناختی و انگیزش تحصیلی با نقش واسطه ای حمایت اجتماعی ادراک شده در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی الگوهای نوین در مدیریت و کسب و کار با رویکرد حمایت از کارآفرینان ملی
  • کد COI اختصاصی: MBAC01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه گلچین

کارشناسی ارشد مشاوره، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران

ابراهیم نامنی

استادیار مشاوره، گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی گرانه ی حمایت اجتماعی ادراک شده در رابطه بین سخت رویی روانشناختی و انگیزش تحصیلی دانش آموزان انجام شد . روش این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه ناحیه یک شهر مشهد تشکیل دادند که مطابق با جدول مورگان 225 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های انگیزش تحصیلی هارتر، حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی ( MSPSS ) و سخت رویی کوباسا پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده ازروش های همبستگی و تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار Amos و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که سخت رویی به صورت مستقیم با انگیزش تحصیلی درونی ( 26 / 0 ) و با انگیزش تحصیلی بیرونی ( 57 / 0) و به صورت غیر مستقیم یعنی از طریق حمایت اجتماعی ادراک شده بر انگیزش تحصیلی درونی ( 22 / 0 ) و بر انگیزش تحصیلی بیرونی ( 14 / 0 ) تاثیر گذار است و هر کدام از مولفه های سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده با انگیزش تحصیلی رابطه مثبت معناداری دارند. بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که حمایت اجتماعی ادراک شده در رابطه سخت رویی با انگیزش تحصیلی نقش میانجی گرانه ایفا می کند.

کلیدواژه ها

حمایت اجتماعی ادراک شده، سخت رویی روانشناختی، انگیزش تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.