بررسی سازواری رویکردهای تدریس بر جرات ورزی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE05_433
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین صمدی

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا

فریبا حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه الزهرا

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی سازواری رویکردهای تدریس بر جرات ورزی دانش آموزان با روش توصیفی تحلیلی انجام گرفت. که در این راستا آموزش جرات ورزی به عنوان یک مهارت اساسی بر روی دانش آموزان تاکید بسیار دارد. جرات مند بودن به معنای پرخاشگری، تنبیه، بی ادبی، تقلب، نیرنگ، شکار کردن، جیغ کشیدن، فریاد زدن، عیب جویی کردن، ناله کردن، تهدیدکردن نیست؛ با جرات بودن به معنای رویارویی با خطرها و بدست آوردن چیزی است که شخص میخواهد. آموزش جرات ورزی فرد را قادر میسازد که افکار، احساسات و عقاید خود را به طور مناسب، مستقیم، صادقانه و بدون بی احترامی به حقوق دیگران بیان کند. با عنایت به این مطالب جرات ورزی از نظر بیان خواسته های منطقی و ابراز احساسات دارای جنبه ابزاری و از نظر خوداری و بازداری انگاشتن و بی توجهی به این خواسته ها دارای جنبه اجتنابی است. در خصوص آموزش جرات ورزی هر کدام از رویکردهای تدریس نگاه های متفاوتی میتواند نسبت به جرات ورزی پیدا کند. بنابراین رویکردهای تدریس چه در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و چه در انگیزه و رضایت خاطر، پرورش شخصیت و رشد خلاقیت آنان موثر است. در این میان روشهای نوین تدریس که در آن مشارکت معلم و دانش آموزان را میطلبد به جای انتقال مطالب به دانش آموزان، به افزایش توانایی یادگیرنده در فرایند یادگیری عنایت دارد و به آزادی عمل دانش آموزان بهای بیشتری میدهد و در مقایسه با روش تدریس سنتی که معلم به عنوان عضوی محوری محسوب میشود و دانش آموزان منفعل و تعامل بصورت یک سویه می باشد، لذا با بهره گیری از روشهای تدریس نوین و سنتی در مورد آموزش جرات ورزی و با در نظر گرفتن طیف جرات ورزی، بر روی این طیف روشهای نوین تاثیر بسزایی بر جراتمند کردن دانش آموزان دارند .

کلیدواژه ها

رویکردهای تدریس، مهارت جرات ورزی، سازواری، الگوی ابزاری، الگوی اجتنابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.