تاثیر ویژگی های شخصیتی و اخلاق حرفه ای بر فرسودگی شغلی کارکنان و مدرسان نمونه موردی: دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز کیش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE05_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید واحدی

مدیر گروه آموزشی رشته مدیریت آموزش دانشگاه پیام نور واحد تبریز

محدثه سمیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزش دانشگاه پیام نور واحد تبریز-کارشناس برنامه ریزی و امور مدرسین دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز کیش

چکیده

از آنچه از ادبیات پژوهشی و تحقیقات و نظریات در زمینه فرسودگی شغلی ارایه شده، می توان به این نکته پی برد که سطح بالای فرسودگی شغلی می تواند به مشکلات شخصی و سازمانی زیادی منتهی شود. مدرسین و کارمندانی که دچار فرسودگی شغلی می شوند به طور مستقیم روی دانشجویان تاثیر منفی می گذارند. بنابراین تشخیص و پیشگیری و یافتن روش های مقابله و درمان آن لازم و ضروری می باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و اخلاق حرفه ای با فرسودگی شغلی کارکنان و مدرسان دانشگاه جامع علمی – کاربردی مرکز کیش می باشد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی و تحقیق از نظر هدف، کاربردی میباشد که با استفاده از مطالعات کتابخانهای و مطالعات میدانی حاصل از مصاحبه و پر کردن پرسشنامه انجام گرفته است. حجم نمونه این تحقیق 77 نفر از مسیولین، مدرسین و کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی (مرکز کیش) را شامل میشود. نتایج به دست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکویر تک نمونه ای و آزمون T تک نمونه ای محاسبه شده است و از مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار SMART PLS برای نتیجه گیری و آزمون فرضیات استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که ویژگی های شخصیتی و اخلاق حرفه ای، دارای تاثیر مثبت و معنی داری بر فرسودگی شغلی می باشند و پاسخگویان تاثیر ویژگی های شخصیتی و اخلاق حرفه ای بر فرسودگی شغلی را، زیاد و خیلی زیاد می دانند.

کلیدواژه ها

ویژگی های شخصیتی، اخلاق حرفه ای، فرسودگی شغلی، دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز کیش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.