موقعیت استراتژیک صنعت ورزش ایران از دیدگاه خبرگان و ارایه استراتژی های بازاریابی توسعه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت اهواز
  • کد COI اختصاصی: ASSH02_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو گنج خانلو

کارشناس ارشد، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا تهران، تهران، ایران

ژاله معماری

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا تهران، تهران، ایران

محمد خبیری

دانشیار، مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش، تعیین موقعیت استراتژیک صنعت ورزش کشور مبتنی بر تحلیل عوامل IFE، EFE و ارایه استراتژی های بازاریابی توسعه بود. روش کار: نمونه آماری پژوهش 18 نفر از اعضای هیات علمی خبره در حوزه پژوهش جهت ارایه پرسشنامه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات پژوهش، طی مصاحبه های بسته پاسخ بر مبنای پرسشنامه وضعیت موجود که در مطالعه آقایی و همکاران (1393) ، با ضریب پایایی 953/0 ساخته شد، استفاده گردید(05/0< P). برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر شاخص های توصیفی و آزمون فریدمن از ماتریس ارزیابی درونی و بیرونی برای تعیین موقعیت و تحلیل SWOT استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد وضعیت موجود صنعت ورزش کشور از 8 قوت، 35 ضعف، 16 فرصت و 25 تهدید برخورداراست. براین اساس، تحلیل ماتریس ارزیابی عوامل درونی و بیرونی نشان داد، این صنعت بر محور مختصات از لحاظ عوامل داخلی در ناحیه ضعف ها و از لحاظ عوامل خارجی در ناحیه تهدیدها قرار دارد که مطابق جایگاه راهبردی تدافعی (WT) است. نتیجه گیری: در نتیجه، مناسب است برای برون رفت از این شرایط، راهبردهای تدافعی و راهبردهای محافظه کارانه مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، پیشنهاد می شود سازمان ورزش با بهره گیری از الگوی یک سازمان پیشگام، از راهبردهای نفوذ در بازار انبوه، نفوذ در بازار بسیار خاص و نیز ورود موقت به بازار و عقب نشینی سریع از آن، همچنین از راهبردهای حفظ و نگهداری یا ثبات و راهبردهای رشد و توسعه برای توسعه صنعت ورزش کشور بهره جوید.

کلیدواژه ها

موقعیت استراتژیک، استراتژی بازاریابی، تحلیل SWOT، صنعت ورزش ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.