تاثیر ژیمناستیک مغزی و بازی های یادگیری حرکتی بر مهارت های حرکتی درشت و پیشرفت تحصیلی کودکان سندرم داون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت اهواز
  • کد COI اختصاصی: ASSH02_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام داورپناه

کارشناسی ارشد، گروه رفتارحرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

عباس بهرام

استادیار، گروه رفتارحرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

فریدون یاریاری

استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: دراین پژوهش تاثیر بازی هایی برای یادگیری حرکتی و ژیمناستیک مغزی بر مهارت های حرکتی درشت و پیشرفت تحصیلی کودکان سندرم داون مورد بررسی قرار گرفت .روش کار: بدین منظور 42 دانش آموز ابتدایی دختر سندرم داون با دامنه سنی 8 تا 12 سال به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و به صورت همگن بر اساس قد، وزن و بهره هوشی در سه گروه فعالیت های معمول مدرسه، بازی هایی برای یادگیری حرکتی و ژیمناستیک مغزی قرار گرفتند. ابتدا از شرکت کنندگان، پیش آزمون شامل آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ (TGMD-2)، آزمون خواندن پوراعتماد و آزمون محقق ساخته ریاضی گرفته شد. سپس برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، 3 بار در هفته انجام شد. پس از پایان 24 جلسه از شرکت کنندگان مجددا˝ پس آزمون به عمل آمد. یافته ها: نتایج نشان داد در مقایسه سه گروه، بازی های یادگیری حرکتی تاثیر بیشتری بر مهارت های حرکتی جابه جایی و کنترل شیء کودکان سندرم داون داشته است (0.05> P)، پس از آن گروه ژیمناستیک مغزی و فعالیت های معمول مدرسه حایز رتبه های بعدی شدند. در مورد تاثیرگذاری فعالیت بدنی بر پیشرفت تحصیلی کودکان سندرم داون، یافته ها نشان داد نمرات سه گروه پس از 8 هفته بهبود داشته است ولی این بهبود معنی دار نبود و از لحاظ عملکرد ریاضی و خواندن بین سه گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: درمقایسه سه گروه، بازی های یادگیری حرکتی موجب بهبود بیشتری در مهارت های حرکتی درشت کودکان سندرم داون شد. اما با توجه به دیگر یافته های تحقیق به نظر می رسد بالا بردن سطوح مهارت های حرکتی درشت در کودکان سندرم داون به پیشرفت تحصیلی بهتر منجر نمی شود. بنابراین به تحقیقات بیشتر در این زمینه نیاز است.

کلیدواژه ها

سندرم داون، مهارت حرکتی درشت، بازی های یادگیری حرکتی، ژیمناستیک مغزی، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.