سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: NCMIMED02_064
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 119
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه اثربخشی استفاده از تلگرام و پیامک بر افزایش آگاهی و سواد سلامت دانشجویان
چکیده مقاله:
مقدمه:سواد سلامت، ظرفیت هر فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامتی در راستای تصمیم گیری مناسب تعریف می شود. با وجود گسترش استفاده از ابزارهای اطلاعاتی از قبیل شبکه های مجازی و امکانات تلفن موبایل برای ارتقای سواد سلامت، هنوز اثربخشی هر کدام از این روش ها به قدر کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر آموزش با دو روش شبکه مجازی تلگرام و پیامک بر افزایش آگاهی و سواد سلامت دانشجویان انجام شد. روش بررسی: مطالعه نیمه تجربی با 54 دانشجوی فن آوری اطلاعات سلامت در حال تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1396 - 1397 انجام شد. دانشجویان به صورت سرشماری انتخاب و در قالب دو گروه از طریق کانال تلگرام و پیامک به مدت دو ماه آموزش دیدند. برای سنجش سواد سلامت شرکت کنندگان از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. سوالات در 7 گروه تغذیه، سلامت روان، سلامت جنسی، دهان و دندان، انواع داروها، انواع بیماری ها و سلامت عمومی دسته بندی شدند. روایی پرسشنامه با روش اعتبار محتوا و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ 90 % تعیین گردید. سواد سلامت شرکت کنندگان در دو مرحله قبل و 2 ماه بعد از مداخله آموزشی سنجیده شد. پیامک های ارسالی حاوی متنهای آموزشی خلاصه و پیام های ارسالی در کانال تلگرام شامل: متن، تصویر، فیلم بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS و آزمون های آمار توصیفی، تی مستقل و زوج تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: شرکت کنندگان گروه تلگرام 27 دانشجو ( 11 پسر و 16 دختر) با میانگین سن 21 سال بود. شرکت کنندگان گروه پیامک 27 دانشجو (8 پسر و 19 دختر) با میانگین سن 23 سال بود. نتایج نشان داد در ابتدا آگاهی و دانش سلامت در دو گروه تفاوتمعناداری نداشت ( P> 0.05 ). نتایج افزایش معناداری در میانگین نمره آگاهی و دانش سلامت گروه تلگرام نسبت به گروه پیامک در تمام حیطه های پرسشنامه را نشان داد. نتیجه گیری:با توجه به افزایش روزافزون استفاده از شبکه های مجازی استفاده از این بستر برای آموزش میتواند مفید باشد. در این شبکه ها با توجه به پشتیبانی از انواع داده ها مانند: متن، تصویر، فیلم و صدا آموزش به صورت موثرتر اتجام می شود. لذا پیشنهاد می شود در برنامه های آموزش سلامت از شبکه های مجازی به عنوان ابزای مناسب استفاده شود.
کلیدواژه ها:
شبكه هاي مجازي، خودمراقبتي، سلامت همراه، آگاهي و دانش سلامت
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/812361/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جنتی، نازنین و هجری، گلناز و محمدی، پرتو و خواجویی، رضا،1397،مقایسه اثربخشی استفاده از تلگرام و پیامک بر افزایش آگاهی و سواد سلامت دانشجویان،دومین همایش انفورماتیک پزشکی و هفتمین همایش سلامت الکترونیک و کاربردهای ICT در پزشکی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/812361
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، جنتی، نازنین؛ گلناز هجری و پرتو محمدی و رضا خواجویی)
برای بار دوم به بعد: (1397، جنتی؛ هجری و محمدی و خواجویی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- BSFS: A Bidirectional Search Algorithm for Flow Scheduling in Cloud Data Centers
- DeepSumm: A Novel Deep Learning-Based Multi-Lingual Multi-Documents Summarization System
- Social Groups Detection in Crowd by Using Automatic Fuzzy Clustering with PSO
- Facial Images Quality Assessment based on ISO/ICAO S tandard Compliance Estimation by HMAX Model
- A New Non- Gaussian Performance Evaluation Method in Uncompensated Coherent Optical Transmission Systems
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.